İBRAHİM ATIŞ
KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde gece boyu devam eden sağanak yağış ve fırtına sonrası Lüleburgaz Deresi'nin taşması üzerine, iki ayrı mahallede toplam 120 evi su bastı. Su baskını nedeniyle çatılarda mahsur kalan vatandaşlar, kepçe yardımıyla kurtarılıyor.
Lüleburgaz'da dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, gece boyunca devam etti. Fırtınanın da etkisiyle bölgedeki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sağanak yağışla birlikte Lüleburgaz Deresi'nin taşması sonucu Yıldırım ve Durak Mahallesi'ndeki evleri su bastı. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran vatandaşlar, sulardan kaçmak için evlerinin çatısına çıktı. Olay yerine gelen kepçeler, mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya başladı. Alabildikleri eşyalarla birlikte çatılara kaçan bazı vatandaşlar, hala yardım bekliyor.
Olayın ardından bölgeye gelen Lüleburgaz Kaymakamı Mehmet Taşdöğen ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yörükoğlu, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Taşdöğen, mahsur kalan vatandaşların tamamının en kısa zamanda kurtarılacağını ifade ederken, Osman Yörükoğlu ise ilk belirlemelere göre Yıldırım Mahallesi'nde 40, Durak Mahallesi'nde de 80 evi su bastığını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:17