Asayiş
  • 22.1.2015 17:12

Maket üzerinden daire aldılar, ev hayalleri yarım kaldı

 Arbedenin ardından New City'e dönen eylemcilerden biri 13 katlı binanın çatısına çıktı.Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediye eski Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konut yapmak için ortaya çıkan Müteahhit Ahmet Metin Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin bir bölümünü pazarladı. İmar İskan eski konutlarında oturanların evlerini yıkarak daire vereceğini bildiren Karadayı'nın inşaatı ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sekmen tarafından durduruldu. Başkan Sekmen, belediyeden aldığı arsanın parasını ödemeyen Karadayı'nın mağdur ettiği kişilere seslenerek hukuki yollara başvurmalarını önerdi.

New City Projesi'nden daire alan yaklaşık 50 kişi, bugün Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek belediyeye girmek istedi. Slogan atan New City mağdurları belediyenin çevresindeki demir korkulukları kırarak polis engelini aşmaya çalıştı. Ancak belediyenin önüne barikat kuran çok sayıda çevik kuvvet polisi toplananların belediyeye girmesini engelledi. Aralarında kadınların da bulunduğu eylemciler belediyenin protokol girişine yönelince polis bu kez burada önlem aldı.

Güvenlik Şube Müdürü Erkut Çelik, megafonla konuşarak eylemcilere yolu açmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi. Yaklaşık 3 saat Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüşmek için bekleyen eylemciler bu konuda olumlu yanıt alamayınca polis barikatını aşmak istedi. Gaz maskeleriyle hazır bekleyen polisler eylemcilerin belediyeye girmesini kalkanlarla engelledi. Polise kar kütleleri ve tekme atan eylemcilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Eylemlere katıldığı gerekçesiyle işinden kovulduğunu iddia eden ve arbede sırasında fenalaşan Emre Doğan bir süre yerde baygın yattı. Yerde hareketsiz yatan eylemciye polis ilk müdahaleyi yaparak su içirdi. Uyanan Emre Doğan bir süre ağladıktan sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Belediyenin önündeki protestodan sonra kalabalık grup Yenişehir Semtinde inşaat halinde bulunan New City inşaat sahasına gitti. Burada ismi Adem olan bir kişi 13 katlı binanın en üstüne çıkarak ayaklarını sarkıtarak oturma eylemine başladı. İtfaiye ekipleri ve ambulanslar olay yerinde hazır beklerken intihar girişimnde bulunan kişiyi ikna çalışmaları sürüyor.

1 SAAT ÇATIDA BEKLEDİ
New Cith mağdurlarından Erhan Durak yaklaşık 1 saat 13 katlı binanın üst katında ayaklarını aşağı sarkarak bekledi. Aşağıdaki diğer mağdurların ‘Canına kıyma’, ‘Sakın yapma’ diye bağırdığı Erhan Durak’ın 45 bin liraya bodrum katı aldığı ve 1 hafta önce de taşeron olarak çalıştığı hava limanından görevine son verildiği bildirildi. Polisin ikna ederek indirdiği Durak ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Nursima KESKİN/ERZURUM, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:42

İLGİLİ HABERLER