Gündem
  • 16.3.2020 22:52

Mansur Yavaş'tan flaş cenaze namazı kararı

Türkiye'de 18 kişinin karantinaya aldığı koronavirüs salgını nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cenazesi olanların vakit namazlarını beklemeden cenazelerinin defnedileceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için isteyenlerin cenazelerin vakit namazları beklenmeden defnedileceğini söyledi.

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs, 6 bin 500'den fazla insanın ölümüne neden olurken 200 bine yakın insana da bulaştı.

"İsteyenlerin cenazesi hemen defnedilecek"

Türkiye'de de 18 kişide görülen koronavirüs nedeniyle kurumlar her geçen gün önlemlerini artırıyor. Ankara'da da Büyükşehir Belediyesi, kalabalık ortamlarda bulunulmaması için cenazelerin hemen defnedilebileceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, aldıkları kararla ilgili şunları yazdı:

"Vatandaşlarımızın sağlığını koruma kapsamında; kalabalık oluşmasını engellemek amacıyla cenazesi olan vatandaşlarımızın istekleri dahilinde, cenazeleri vakit namazı beklenmeksizin kıldırılarak defnedilecektir. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızı toplum sağlığı için gerekli tedbirleri almaya, kalabalık yerlerde bulunmamaya davet ediyorum."

Ne olmuştu?

Türkiye'de de koronavirüsün görülmesinin ardından ilkokul, ortaokul ve liseler bugünden itibaren tatile girdi. Üniversiteler 3 hafta tatil edilirken maçlar ise seyircisiz oynanacak. Eğlence mekanları bugünden itibaren kapatıldı, camilerde ise cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2020 21:53

İLGİLİ HABERLER