Gündem
  • 30.4.2021 20:09

Marmara Denizi'nde korkutan görüntü

Marmara Denizi'nde 3 aydır etkili olan deniz salyası Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yüzeye çıkarak denizi kahverengiye boyadı.

Marmara Denizi'nde yaklaşık 3 aydır etkili olan deniz salyası, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde deniz yüzeyine çıkarak denizi kahverengi tonlara bürüdü. Balıkçılar 3 aydır etkili olan salyalar nedeniyle istedikleri verimi alamazken, denizde kahverengi rengi gören vatandaşlarda durumdan endişelendi. Balıkçılar, yeni sezonda salyaların bir an önce etkisini kaybetmesini ümit ettiklerini söyledi.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, yaptığı açıklamada, “Deniz salyası balıkçılarımızın baş belası olmuş durumda. Halen daha devam ediyor. Büyük tekneleri olan arkadaşlarımız erken paydos etmek zorunda kaldılar. Şuanda da arkadaşlarımız herhangi bir faaliyette bulunamıyorlar. İnşallah biran önce kaykay’dan kurtuluruz. Önümüzdeki sezon yolumuz açık olur. Limanın içerisinde dahil gördüğünüz gibi vurmuş durumda. Zaten ikinci bir sezon yaklaşıyor. Mevsimler bir durum olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2021 20:10

İLGİLİ HABERLER