Gündem
  • 30.7.2021 20:54

Marmaris-Datça karayolu trafiğe kapatıldı! Yangın büyüdü anonslar yapılıyor!

Türkiye'nin birçok farklı noktasında 71 yangın çıktı. Yangınların 57'si kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangında iyiye doğru gidişin başladığını bildirdi. Başkan Erdoğan da, son durumu detaylı bir açıklama ile değerlendirdi, rakamları paylaştı. Yangın bölgelerinde dengeler her dakika farklı şekilde değişebiliyor. Rüzgar yangının boyutunu seyrini değiştirirken, vatandaşlar da son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Edinilen son dakika bilgisine göre; Marmaris'in Asparan civarındaki yangın yeniden şiddetlendi. Marmaris-Datça yolu trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar anonslar ile uzaklaşmaları konusunda uyarılıyor.

MARMARİS ASPARAN'DAKİ YANGIN YENİDEN ŞİDDETLENDİ

Marmaris Asparan mevkiindeki yangının şiddetlenmesi üzerine Marmaris-Datça karayolu ulaşıma kapandı.

Bu sabah saatlerinde yangının ilk çıkış yerinde tekrar alevlenen yangın Armutalan Mahallesi'nin üst bölümünde bulunan ormanlık araziye sıçradı.

MARMARİS-DATÇA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Asparan mevkii tamamen duman altında kaldı. Alevlerin Asparan mevkiindeki verici istasyonlarının olduğu bölümde yoğunlaşması üzerine dört helikopter bir uçak sürekli sorti yaptı. Fakat şiddetli rüzgar nedeniyle havadan yapılan müdahale alevlerin büyümesini engelleyemedi. Marmaris Asparan mevkiindeki yangın nedeniyle Marmaris-Datça karayolu ulaşıma kapatıldı.

ANONSLAR YAPILIYOR

Ayrıca, bölgede bulunan zabıta ekipleri seyir teraslarında yangını izleyen vatandaşları anonsla uyararak bölgeyi terk etmelerini istedi.

AFAD'DAN YANGINLARLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

AFAD, Türkiye genelinde devam eden yangınlardaki son durum hakkında bilgilendirme açıklaması yaptı.

AFAD'dan yangınlara ilişkin son dakika açıklaması geldi. Açıklama şöyle:

Antalya Manavgat Orman Yangını

28 Temmuz 2021 tarihinde öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada orman yangını meydana gelmiştir. Yangınlara 960 personel, 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 201 arazöz, 30 iş makinası ve 30 su ikmal aracı ile müdahale edilmektedir.Yangından 13 mahalle (Seki, Kalemler, Dikmen, Bucakşeyhler, Oymapınar, Tilkiler, Evrenleryavşı, Saraçlı, Aşağıışıklar, Hocalı, Gebece, Hocalar, Çardak) yoğun olarak etkilenmiş ve tahliye edilmiştir. 22 mahalle ise (Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu, Yavrudoğan, Çeltikçi, Ulukapı, Uzunkale, Taşkesiği, Güzelyalı, Belenobası, Hacıali, Karaöz, Sülek, Salkımevler, Demirciler, Karavca, Çayyazı, Yukarıışıklar, Yeniköy, Sarılar, Yaylaalan, Şişeler) ise kısmi olarak etkilenmiştir.

SAKOM'dan alınan bilgiye göre yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1'i ağır olmak üzere 271 vatandaşımız etkilenmiştir. Yangından etkilenen 73 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 30 ambulans, 12 UMKE ve 1 mobil komuta aracı ile 136 sağlık personeli sevk edilmiştir. Manavgat Devlet Hastanesinde kısmi tahliye gerçekleştirilmiş olup, 10 yoğun bakım hastası başka hastanelere nakledilmiştir.Antalya, Afyonkarahisar ve İzmir AFAD il müdürlüklerinden 48 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Samsun illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 230 personel, 17 arazöz, 42 itfaiye aracı, 13 su tankeri ve 1 öncü araç bölgeye sevk edilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 450 personel ile 75 itfaiye aracı, DSİ'den 1 dozer, 3 ekskavatör, 7 vidanjör ve 1 kepçe çalışmalara destek vermektedir.

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmiştir. Yangından 320 büyükbaş, 3.000 küçükbaş, 22 muz serası, 15 sebze serası, 360 arı kovanı ve 15.000 dekar tarım alanı zarar görmüştür.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Manavgat Merkez'de bulunan KYK yurdunda 73 afetzede barındırılmaktadır.Türk Kızılay tarafından, 91 personel ile birlikte 4 tır ve 4 ikram aracı görevlendirilmiş, 4.250 öğün/kişi sıcak yemek, 6.920 içecek ve 1.900 kumanya dağıtılmıştır.Yangın nedeniyle 35 mahallede enerji kesintisi meydana gelmiştir. 12 mahalleye tedbir amaçlı olarak elektrik verilmemektedir.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2021 21:17

İLGİLİ HABERLER