Asayiş
  • 8.5.2004 00:24

MAZDA'NIN DİSTRİBÜTÖRÜ'NE ŞOK BASKIN!..

Sahibi oldukları şirketi usulsüz alımları yaparak içini boşaltmakla suçlanan Mazda Otomobilleri'nin Türkiye Distribütörü Muzaffer Mermer'in kardeşleri, savcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.


Mazda Otomobilleri'nin Türkiye Distribütörü Muzaffer Mermer'in kardeşleri, ortağı oldukları Ahmet Çetinsaya'nın savcılığa şikayeti üzerine Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Çoğunluk hissesine sahibi oldukları Baymer Turizm ve Yatırım A.Ş.'nin içini boşaltmakla suçlanan iş dünyasının tanınmış isimlerinden Muzaffer Mermer'in şirkette hissesi bulunan kardeşleri emniyete getirildi. Baymer Turizm ve Yatırım A.Ş.'nin azınlık hissedarları Ahmet Çetinsaya ve İlyas Özkök tarafından Bakırköy Savcılığı'na yapılan müracaat üzerine altı kişinin ifadeleri alındı.


Akşam saatlerinde Bakırköy Savcılığı'nın talimatı ile Mali Polis tarafından emniyete getirilen Yüksel Mermer, Zafer Murat Mermer, Yücel Mermer, Salih Zeki Akpak, Lütfü Baranok ile Zahide Abdelrahman'ın ifadelerine başvuruldu. Mermer'ler, kendilerine karşı yapılan suçlamaların, şirketin küçük ortağı tarafından maksatlı olarak yapıldığını ve gerçekleri yansıtmadığını, kendilerine iftira atıldığını söyleyerek suçsuz olduklarını belirtti.

Baymer A.Ş.'nin yüzde 40 ortağı olan Ahmet Çetinsaya ve İlyas Öztürk ise savcılıkta yaptıkları şikayeti tekrarladı. Davacı olarak ifade veren Çetinsaya ve Öztürk, firmanın genel kurul kararı olmadan ve piyasa ihale şartlarına uymadan, kendi şirketlerinden piyasa fiyatının iki katı fiyatlarla satın aldıkları araçlarla şirketin içinin boşaltıldığını ileri sürdü. Şikayetçi olduklarını söyleyen Çetinsaya ve Öztürk, sanıklar hakkında davacı olduklarını söyledi.
Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Mermer'lerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılarak evraklarının kendisine gönderilmesini istedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER