Medikal Estetik İle Göz Kamaştıracaksınız
Genel olarak tıbbi estetik, hastaların kozmetik görünümünü iyileştirmeye odaklanan tüm tıbbi tedavileri içerir. Medikal estetik ise güzellik endüstrisi ve plastik cerrahi arasında özel ve küçük bir niş içinde yer alır. Medikal estetik prosedürleri anatomi ve fizyoloji konusunda yüksek derecede bilgi, beceri, eğitim ve deneyim gerektirir. Medikal estetik prosedürleri; yüz germe, meme büyütme, liposuction gibi cerrahi prosedürler kadar agresif değildir. Günümüzde en çok uygulanan medikal estetik prosedürler arasında botoks ve lipoliz ilk sıralarda yer alır. Uzm. Dr. Şafak Göktaş medikal estetik prosedürler konusundaki uzmanlığı ve deneyimi ile ön plandadır. Bu sayede farklı yaş gruplarından kadın ve erkek hastaların medikal estetik ihtiyaçları ile ilgili olarak en sık başvurduğu isimler arasında yer alır. Siz de görünümünüzde yapmak istediğiniz değişiklikler konusunda medikal estetik prosedürlerden yararlanmak için Uzm. Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilirsiniz.
Lipoliz, derinin altındaki daha derin katmanları hedef alan inatçı lokalize yağ birikintilerini eritmek için kullanılan bir prosedürdür. Bu prosedür özellikle düzenli diyet ve egzersiz yoluyla kilo vermeye karşın dirençli olan yağ birikintilerine yöneliktir.
Lipoliz prosedüründe çevredeki yağ dokusunu etkilemeden lokalize yağ birikintilerini yok etmek amacıyla doğrudan deri altı dokusuna aktif madde enjekte edilir. Genellikle kullanılan aktif bileşenin ana rolü, yağın ve kolesterolün emülsiyon haline gelmesine ve parçalanmasına yardımcı olmaktır. Lipoliz, genel kilo kaybı için değil, vücut şeklini iyileştirmeye yönelik daha küçük lokalize alanlar için endikedir. Kilo alımı, lipoliz enjeksiyonu ile elde edilecek sonuçları etkileyebileceği için sağlıklı bir diyet ve egzersizle birleştirildiğinde en başarılı sonuçlar elde edilebilir.
Lipoliz prosedüründe tedavi edilen alana ve hastaların gereksinimine göre enjeksiyon yapılır. Lipoliz enjeksiyonu mutlaka alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu kapsamda yağın güvenli bir şekilde parçalanmasını ve vücuttan yavaşça atılmasını sağlayan yağ dokusunun belirli noktalarına bir dizi enjeksiyon yapılır.
Lipoliz enjeksiyonu sırasında hafif bir yanma hissedilmesi mümkündür. Bu rahatsızlığın giderilmesi için enjeksiyondan önce uygulama bölgesine anestezik krem uygulanabilir. Lipoliz enjeksiyonu sonrasında hastalar uygulama bölgesinde hafif düzeyde ağrı, morarma ve şişlik ile karşı karşıya kalabilirler.
Lipoliz işleminin kaç seans uygulanacağı; uygulanacak olan tedavinin kapsamına, giderilmek istenilen yağın türüne ve enjekte edilen ilaca verilen bireysel tepkilere göre kişi özelinde değişiklik gösterebilir.
Botoks Hangi Aralıklarla Tekrarlanmalıdır?
Botoks son yıllarda en sık uygulanan medikal estetik prosedürlerden biridir. Vücuttaki sinirler, herhangi bir bölgede yer alan kasların kasılmasını sağlamak amacıyla sinir uçlarının kas hücreleriyle buluştuğu noktada kimyasal bir haberci salgılar ve buna asetilkolin denilir. Bir nörotoksin olan botoks, enjekte edildiği bölgede kas kasılmasını uyarma görevini üstlenen sinir sinyalleme süreçlerini bozma yoluyla sinir sistemini hedefler. Asetilkolin salınımı için gereken bir ya da daha fazla sayıda proteini yıkarak çizgili kaslardaki kimyasal uyarılmayı önler.
Yüzde ve boyunda bulunan mimik kaslarının kasılması nedeniyle zaman içinde alın, kaş arası, dudak üzeri, göz çevresi, burun yanı duvarı, ağız ve boyun çevresinde kırışıklıklar meydana gelir. Bu tür kırışıklıklar yüzün hangi bölgesinde oluştuklarına bağlı olarak kişini yüzüne yaşlı, yorgun ya da üzgün bir ifade oluşmasına neden olabilir. Popüler bir medikal estetik prosedür olan botoks enjeksiyonuyla mimik kaslarının kasılması geçici olarak bloke edilerek kişinin daha genç ve dinç bir yüz ifadesine kavuşması sağlanabilir.
Botoks Hangi Tedavilerde Kullanılır?
Hem tedavi edici hem koruyucu özellikleri nedeniyle botoks yüzdeki çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesinde en sık kullanılan yöntemdir. Yıllar içinde yüzde ortaya çıkan ve yüze yerleşen çizgiler botoks enjeksiyonu ile tamamen açılabilir. Aynı zamanda tekrarlayan kas hareketlerine bağlı olarak belirginlik kazanmaya başlayan çizgilerin de derinleşmesi engellenebilir. Aşırı terleme sorununun ortadan kaldırılmasında da ter bezlerini bloke etme özelliğinden dolayı botoks tedavisinden yararlanılabilir. Bunlara ek olarak botoksun birçok farklı tıbbi alanda kullanımı söz konusudur. 2 yaşından büyüklerdeki üst ekstremize spastisitesinde, distoniye bağlı gelişen göz kapağı spazmlarında, antikolinerjik ilaçların ekili olmadığı nörolojik duruma bağlı aşırı aktif mesane semptomlarının azaltılmasında ve migren sorununun tedavisinde botoks enjeksiyonundan yararlanılabilir.
Botoks Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?
Botoks işlemine başlanmadan önce uygulama bölgesine lokal anestetik etkili krem sürülür. Kremin etkisini göstermesinin ardından ince uçlu iğnelerle uygulama bölgesine küçük dozlarda enjeksiyon yapılır. Botoks seansı ortalama 15-20 dakikada tamamlanır.
Botoks prosedüründe enjekte edilecek olan ilacın miktarı kişi özelinde belirlenir. Enjekte edilen ilacın dozu, hangi ilacın kullanıldığı, kişinin yapısal özellikleri gibi etkenler botoks enjeksiyonunun etkisinin ne kadar süre kalıcı olacağını etkiler. Botoks enjeksiyonunun etkisi genellikle 48-72 saat içinde görülmeye başlar. Onuncu günün sonunda ise tam sonuç görülebilir. Botoks enjeksiyonu etkisini genellikle 4 ile 6 ay arasında sürdürmekle birlikte aynı bölgeye düzenli olarak botoks enjeksiyonu yapılması halinde etki süresinin uzaması söz konusu olabilir.
Güncellenme Tarihi : 19.2.2022 11:59