HÜSEYİN KAR
MERSİN - Mersin Limanı'nda 4 gündür devam eden gemi krizi son buldu.
Liman Operasyon Müdürü Bekir Küçükşahin'i koltuğundan eden askeri malzeme yüklü Bahama bandıralı Cec Meridian adlı gemi, ABD heyeti ile sürdürülen pazarlıkların anlaşmayla sonuçlanmasının ardından sabaha kadar süren çalışmalarla boşaltıldı.
Gemiden indirilen askeri malzemeler, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı önündeki boş alana yerleştirildi.
Geçen pazartesi gecesi özel bir izinle Mersin Limanı'ndaki 12 nolu rıhtıma yanaştırılan askeri malzeme yüklü Cec Meridian adlı gemi, yükün boşaltılamaması nedeniyle 4 gün boyunca krize neden oldu.
Üzerinde bulunan 102 konteynır içerisinde şırınga, iğne, GPS cihazı ve askeri malzeme bulunan gemi, Limanlar Daire Başkanlığı ile ABD heyeti arasında sürdürülen yer kirası konusundaki görüşmelerde yaşanan pürüzler nedeniyle uzun süre 12 nolu rıhtımda bekletilmişti.
Pazarlıkların sürdüğü sırada, Mersin Limanı Operasyon Müdürü Bekir Küçükşahin de Limanlar Daire Başkanlığı tarafından pazarlıkların sürdüğü sırada, gemiye yer açıp pazarlık gücünü zayıflattığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılarak görevinden uzaklaştırıldı.
Mersin Limanı'nda Operasyon Müdürü'nü koltuğundan eden Cec Meridian adlı gemi, gece saatlerinde, ABD heyeti ile yapılan pazarlıkların anlaşmayla sonuçlanmasının ardından süratle boşaltıldı.
Mersin Limanı yetkilileriyle ABD heyeti arasında 5 saat süren son görüşmelerde, metrekaresi 50 bin dolardan 11 bin metrekarelik bir alanın kiralandığı öğrenildi.
Varılan anlaşmanın ardından, 4 gündür 12 nolu rıhtımda bekletilen gemi, gece operasyonu ile boşaltıldı. Gece saat 01.00'da başlanan boşaltma işlemi, sabah saat 07.30'a kadar aralıksız devam etti.
Çalışmalar sırasında silahlı askerler de gemi çevresinde nöbet tuttu, bir askeri bot da denizden geminin güvenliğini sağladı. Boşaltılan geminin yükü, TIR'larla Mersin Limanı içerisinde bulunan Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı önündeki boş alana taşındı. Söz konusu malzemeleri Türk askerleri nöbet tutarak korudu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:30