Gündem
  • 23.6.2021 16:30

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! İstanbul'da beklenen yağış başladı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış bazı ilçelerde başladı. CNN Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kuvvetli yağışın su baskınlarına neden olabileceğini yönünde uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin uyarısında "Kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor" denilmişti.

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova çevrelerinde öğleden itibaren kuvvetli sağanak öngörülüyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

Sabah, Trakya ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların öğleden itibaren İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

RÜZGAR ORTA KUVVETTE ESECEK

Bölgedeki hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan orta kuvvette, yağıştan sonra hafif eseceği tahmin ediliyor.

SEL, SU BASKINI, YILDIRIM VE DOLU YAĞIŞI RİSKİ UYARISI

Kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

METEOROLOJİ'DEN SARI UYARI

Meteoroloji'den yapılan son açıklamada Trakya, İstanbul ve Kocaeli için sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

İSTANBUL'DA BEKLENEN YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış bazı ilçelerde başladı.

Kentin Avrupa ve Anadolu yakalarındaki birçok ilçesinde başlayan yağış etkisini giderek artırıyor. Aniden etkili olan yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlara geçerek, yağmurdan korunmaya çalışıyor.

BAZI YOLLARDA AKSAMALAR YAŞANIYOR

Bazı yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşımda da zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarılarda, bölgede beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

PROF. DR. ORHAN ŞEN: SU BASKINLARINA DİKKAT

CNN Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter'dan yaptığı uyarıda ''Bugün öğlen ve öğleden sonra daha çok İstanbul'un Anadolu Yakası'nda olmak üzere Trakya ve Kocaeli civarında kısa süreli kuvvetli yağmur su baskınlarını oluşturabilir.'' dedi.

Prof. Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK yayınında "İstanbul'daki sel yapan yağış akşama doğru bitecek ve arkası yok. Şu an özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda devam ediyor yağışlar. Kocaeli'ne doğru ilerliyor, İstanbul'un batısında yağış azaldı şu anda. Yarından itibaren yağış kuvvetini yitirecek ve yaz sıcaklıklarına doğru gidiyoruz. Önümüzdeki 10 gün yaz havasını tüm Türkiye görecek" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden "İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin raporuna göre; Bugün (23 Haziran) öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" açıklaması yapıldı.

"ÖĞLE SAATLERİ HAREKETLİ GEÇECEK"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler eski müdürü Ahmet Uçar da Twitter hesabından "Deniz üzerinden sonra kara üzerinde de oluşumlar başladı. Yağışlar saat 12 itibari ile Çatalca üzerinden İstanbul'a girmek üzere öğle saatleri hareketli geçecek." paylaşımını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2021 16:42

İLGİLİ HABERLER