Gündem
  • 17.9.2013 09:10

Meteoroloji'den önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün Akdeniz ve İç Anadolu ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Ardahan, Bingöl ve Muş çevrelerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların İskenderun Körfezi ve Hatay kıyılarında çok kuvvetli (51-70 kg/metrekare) Antalya'nın doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba ve perşembe günleri doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ilave olarak Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarının, Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği öngörülüyor.

Rüzgarın bugün güney ve güneybatı yönlerden Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 km/s), Doğu Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte güney ve iç kesimlerde, çarşamba günü doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER