Gündem
  • 30.3.2021 21:51

MGK toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı 3 saat sürdü.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşti.

3 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saa 17.00'de başlayan toplantı 3 saat sonra sona erdi.

MGK Bildirisi'nde ele alınan konu başlıkları şu şekilde;

SURİYE'DEKİ EYLEMLER

- Suriye'deki aktörlere, mevcut insani krizi derinleştirecek eylemlere son verme çağrısında bulunuldu.

YUNANİSTAN

- Yunanistan’ın, Türk azınlığa yönelik insan hakları ihlalleri ile sığınmacıları hedef alan insanlık dışı uygulamaları ele alınmış; diyalog çağrılarımıza rağmen Türkiye karşıtı politikalarını artırma cihetine giden Yunanistan, uluslararası hukuka riayet etmeye ve iyi komşuluk ilişkilerinin gereğini yerine getirmeye davet edilmiştir.

LİBYA, KIBRIS VE DOĞU AKDENİZ

-Libya halkının güvenlik, huzur ve refahının sağlanmasında Türkiye'nin her türlü desteği vermeye devam edeceği belirtildi.

-Kıbrıs'ta hakkaniyeti esas alan kalıcı çözümlerin bağımsız iki devlet temelinde gündeme alınmasının vazgeçilmez olduğu belirtildi.

-Doğu Akdeniz'de karşılıklı hak ve menfaatleri gözeten ortak yaklaşımın önemi vurgulandı, bölge dışı ülkeler tarafsız olmaya çağrıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK, FETÖ, DEAŞ

-PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

Güncellenme Tarihi : 30.3.2021 22:48

İLGİLİ HABERLER