Gündem
  • 19.10.2008 16:34

MHP'NİN İSTANBUL ADAYI ULUSOY MU?

Kızılcahamam'da toplanan MHP kampında İstanbul Belediyesi için Haluk Ulusoy'un adı öne çıktı
MHP, yerel seçimlerde ‘büyük çatı’ projesini hayata geçirmeye çalışarak, özellikle DP ve ANAP tabanını MHP’ye çekmek için uğraşacak.
Kızılcahamam’da dün sabah saatlerinde başlayan MHP kampına milletvekilleri ve divan üyeleri katıldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açılış konuşmasını yaptığı kampta, Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler de değerlendirildi.
Seçim propagandasında AKP’nin ‘yolsuzluklara bulaştığı’ mesajının verilmesi kararlaştırılarak MHP’li 248 belediye başkanından çok azının değiştirilmesi kararlaştırıldı.
İstanbul’da genel stratejisini Büyükşehir Belediyesi yerine ilçe belediyelerini almaya kuran MHP’de, Bükşehir için Haluk Ulusoy’un ismi ön plana çıktı. Ancak MHP Kurmayları adaylık için Ulusoy’un isminin geçtiğini doğrularken, bu konuda resmi bir görüşme yapılmadığını kaydetti.
İzmir’de İl Başkanı Musavaat Dervişoğlu, Ankara’da da Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş isimleri büyükşehir belediye başkanlıkları için gündeme geldi.
CHP sol oyları toplayarak AKP’ye muhalif olurken, MHP’de merkez sağ oyları toplayarak AKP’nin karşısına çıkacak. MHP, ‘büyük çatı’ projesi doğrultusunda DP ve ANAP tabanının oylarını almaya çalışacak. Bunun için bu iki partinin sevilen isimlerine de aday listelerinde yer verecek. (RADİKAL)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:12

İLGİLİ HABERLER