Bilim
  • 13.10.2005 00:10

MİCROSOFT GÖKHAN'IN MESSENGER ÜZERİNDEN SEKS CHATLEŞMESİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Microsoft Türkiye, internet üzerinden mesajlaşma olanağı sağlayan ''MSN Messenger'' programı kullanıcılarının yazışma içeriklerinin kayıt altına alınmadığını bildirdi.


Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yayınlanan ''Messenger skandalı'' başlıklı yazıdaki iddialar üzerine açıklama yapma gereği görüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, dünya genelinde 170 milyonun üzerinde MSN Messenger kullanıcısı bulunduğu belirtilerek, ''MSN Messenger kullanıcısının yazışma içeriklerine ait hiçbir bilgi kesinlikle kayıt altına alınmamaktadır'' denildi.
Söz konusu yazıda yer alan ve MSN Messenger yazışmalarının kaydının yansıması olduğu iddia edilen bilgilerin, sadece kullanıcının kendi iradesiyle kendi bilgisayarına kaydedilmiş ve bu bilgisayarın emniyet güçlerinin eline geçmesiyle deşifre olmuş olabileceği bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:


''Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Microsoft Türkiye'ye yapılan yasal başvuruyla söz konusu şahsın internet trafik bilgileri istenmiştir. Microsoft Türkiye ise konu hakkında yetkili
olmadığından, Emniyet'in ABD'deki Merkez Ofis ile temas kurması sağlanmıştır.


Bu başvuru sonucunda hukuk kuralları gereğince Microsoft Merkez Ofisi, Emniyet Genel Müdürlüğü başvurusuna cevap vererek, bahsi geçen kullanıcının internet kimlik adresini (IP) Türk yetkililere bildirmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilen bilgiler şahsın
internet trafiği ve kullanma sıklığıyla sınırlıdır. Bu hukuk kuralları, pazarda faaliyet gösteren bütün anında mesajlaşma programları için geçerlidir.''


Açıklamada ayrıca, ''Microsoft, kullanıcılarının sohbet odaları, anında mesajlaşma programlarıyla yarattıkları içeriği, kişisel hak ve özgürlüklere saygı çerçevesinde hiçbir şekilde kayıt altına almaz'' bilgisine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER