ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı konuları arasında, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, Kurtuluş Savaşı öncesi olaylar ve Kurtuluş Savaşı, cumhuriyet tarihinin bulunduğunu ve sınavın ÖSYM tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı''ndan, 27 Kasım Pazar günü yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı''nda Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi ile cumhuriyetin kazanımları hakkında soru yer almadığı, sınavın Danıştay kararına rağmen yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, Öğretmenlik Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği''nin sınav konuları çizelgesinin Genel Kültür başlığı altında ''''Türk İnkılabını Hazırlayan Kurtuluş Savaşı Öncesi Olaylar ve Kurtuluş Savaşı'''', ''''Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi'''', ''''Türkiye Cumhuriyeti Tarihi'''' ile ''''1982 Anayasası ve Temel Yurttaşlık Bilgisi'''' konularının yer aldığı kaydedildi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM arasında yapılan protokole göre, testlerde yer alacak soruların hazırlanması, bastırılması, paketlenmesi, sınav merkezlerine gönderilmesi, sınavın uygulanması ve cevapların puanlanması işlemlerinin, gizlilik önlemleri altında tamamen ÖSYM tarafından gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, sınavda kullanılan soruların kamuoyuna açıklanmadığının bilindiği ifade edildi.
Danıştay 2. Dairesi''nin yönetmeliğin ''''lisans öğrenimi'''' ve ''''lisans mezunu'''' ibarelerinin yürütmesini durdurduğu anımsatılan açıklamada, söz konusu kararın sınava ilişkin bir hüküm içermediği kaydedildi.
Bakanlık tarafından, bir gazetede yer alan haber üzerine yapılan diğer açıklamada ise Milli Eğitim Bakanı''nın çok programlı liselerin kapatılacağı ve buralardaki öğrencilerin başka okullara nakledileceğine ilişkin beyanı bulunmadığı ifade edildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:32