Spor
  • 13.10.2005 07:46

MİLLİ MAÇA DAMGASINI VURAN İKİ KRİTİK İSİM...

ÖMER ÜRÜNDÜL'ÜN SABAH'TAKİ YAZISI:

İki değişiklik

Bizim açımızdan her yönüyle çok olumsuz geçen ilk yarısonrası yapılan iki oyuncu değişikliği ikinci yarıya farklı ve etkili bir başlangıç yapmamızı sağlayınca play-off'a kalmayı başardık.

Fatih Terim ilk yarıda kontrollu bir anlayışı benimseyen bir takım tertibi sahaya sürdü. Ancak düşündükleri sahaya yansımadı. Topa rakibe oranla daha fazla sahip olmamıza rağmen ne ofansif etkinlik sağlayabildik ne de savunma güvencesi oluşturabildik.

Orta sahada varyasyonlarla ileriye mesafe kat edemedik. Rakibin kenarları yardımlaşmalı kapatması yüzünden kanatlar çalışmadı. İleride son adam Halil Altıntop kaleye sırtı dönük oynama özelliği taşımadığından hücum girişimlerinde de olgunluk sağlayamadık. Çabuk toplar kaybettik. Uzun paslarda da toplar adeta duvara çarpar gibi geri döndü. Bu olumsuz tablo yüzünden doğal olarak kalemizde de tehlikeler yaşadık.

İkinci yarıya Fatih Terim iki yerinde değişiklikle başladı. Emre ve Nihat oyuna girdi. Yıldıray ile Okan çıktı.

Bu devrenin daha ilk dakikasında Halil Altıntop yüzde yüzlük bir fırsatı kullanamadı. Ama golü isteyen, karşı alana yıktığımız oyun karşısında Arnavutluk savunmasının yerleşme düzeni arızalar göstermeye başladı. Bu şuurlu baskımızın devamında da beklediğimiz golü Tümer ile bulduk.

Bu moralle daha iyi oynamaya başladık. Ancak bu da kısa sürdü. Maçın stresi de oyuncularımızın üstüne ağırlığını koyunca son 15 dakikayı çok sıkıntılı geçirdik. Arnavutluk büyük bir hırsla beraberliği aradı. Bu görüntüde dakikalar geçmek bilmedi. Ama sonuçta zor da olsa istediğimizi elde ettik.

Maça damgasını vuran iki kritik isim vardı. İbrahim Toraman, biri ilk yarıda olmak üzere başarılı hamlelerle iki gol vuruşunu önledi. Danimarka ile Ukrayna maçlarında da takımımıza hayati goller kazandıran Tümer dün de kritik zamanda çok zor bir gole imza attı. Tiran'dan istediğimiz galibiyetle dönüyoruz ama gördüğümüz gereksiz sarı kartları gözardı etmemeliyiz. Bu kartlar yüzünden Emre ve Hamit playoff'ta ilk maçta cezalılar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER