Spor
  • 13.10.2005 07:21

'OFSAYT'I KADINLAR MI ERKEKLER Mİ DAHA İYİ BİLİYOR?

İngiltere’de yapılan bir araştırmada kadın taraftarların ofsayt kuralını erkeklerden daha iyi bildiği ortaya çıktı. Bayanların yüzde 59’u kuralı doğru anlattı.

İNGİLTERE’de yapılan bir araştırma kadın taraftarların ofsayt kuralını erkeklerden daha iyi bildiğini ortaya çıkardı. Kadınların yüzde 59’u ofsaytı doğru düzgün anlatabilirken bu oran erkeklerde yüzde 55’te kaldı.

Araştırma, 2000 kadar futbol taraftarına, oyunun çeşitli pozisyonlarını gösteren kartlar gösterilerek yapıldı. Ofsayt pozisyonunu tanımlayabilen ve anlatabilen kadınların oranı daha yüksek çıktı.

Kadınlar ayrıca futbol kurallarındaki yeni değişiklikleri takip etmekte de erkeklerden iyi çıktı. Yan hakemlerin ‘yardımcı hakem’ statüsüne getirildiğini kadınların yüzde 65’i, erkeklerin ise yüzde 40’ı bildi.

Sky televizyonu spor programı sunucusu Helen Chamberlein, ‘Kadınların futbol bilmediği iddiası nereden geliyor anlamıyorum. Örneğin bana ofsayt kuralını annem öğretmişti’ dedi. Chamberlein ayrıca, ilk futbol maçına 11 yaşında bir kız arkadaşıyla gittiğini söyledi.

OFSAYT NEDİR?

* Bir oyuncu eğer, rakip kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakip oyuncudan daha yakın ise ofsayt pozisyonundadır.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER