ROMA - İtalyan 1. Basketbol Ligi'nin 21. haftasında deplasmanda Oregon Cantu'yu yenen Montepaschi Siena'da 26 sayı 14 ribaunt ile oynayan Mirsad Türkcan, İtalyan basınında manşetlere çıkarıldı.
İtalyan spor gazetelerinde, ''Türkcanlı Siena büyük düşünüyor'', ''Türkcan, NBA'lik bir gece yaşattı'', ''Siena, Türkcan ve Ford iel Cantu'yu durduruyor'' başlıkları atıldı.
La Gazzetta dello Sport, burnu kırık olduğundan maskeyle oynayan Mirsad ile ilgili olarak, ''Türk oyuncu burnunu korumak için taktığı maskeyle büyücüye benziyor'' değerlendirmesinde bulundu.
Corriere dello Sport gazetesi de, ''Gerçek bir komutan'' dediği Mirsad'ın takımdaki diğer arkadaşlarının da güzel oyunuyla harika bir maç çıkardığını yazdı.
Bu arada Montepaschia Siena'nın Türk antrenörü Ergin Ataman, ligde lider durumda olan Benetton Treviso'dan sonra en güçlü takımın kendileri olduğunu söyledi. Türk antrenör, ''Mirsad örneği takımın ruhuna sızmak zorunda. Ancak bu şekilde finale ulaşabiliriz'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:19