Gündem
  • 20.1.2024 16:04

Murat Kurum: ‘’Fatih’in emanetini yeniden şaha kaldıracağız"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Murat Kurum, ‘’AK Parti'nin hikâyesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın destansı belediye başkanlığında, 1994 yılında, İstanbul'dan başladı. Önce İstanbul’da sonra Türkiye’de tarih yazdınız.’’ dedi. İstanbul’a aday olmanın kendisi için bir onur olduğunu belirten Kurum, ‘’Fatih’in emaneti olan İstanbul’umuzu yeniden şaha kaldırmak için gece gündüz demeden; aşkla, azimle, heyecanla; çok çalışacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ''AK Parti'nin hikâyesi, Recep Tayyip Erdoğan'ın destansı belediye başkanlığında, 1994 yılında, İstanbul'dan başladı. Önce İstanbul'da sonra Türkiye'de tarih yazdınız.'' dedi.

''FATİH'İN EMANETİ İSTANBUL'U YENİDEN ŞAHA KALDIRMAK İÇİN AŞKLA, AZİMLE, HEYECANLA ÇALIŞACAĞIZ'

İstanbul'a aday olmanın kendisi için bir onur olduğunu söyleyen ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Murat Kurum, ''Cumhur İttifakımızın adayları olarak, 2024 Yerel Seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını, 39 ilçemizi ve meclis üyeliklerini yek vücut olarak kazanmanın azmiyle; bir ve beraber olacağız. 31 Mart gecesi oy sayımı bitene kadar; Fatih'in emaneti olan İstanbul'umuzu yeniden şaha kaldırmak için gece gündüz demeden; aşkla, azimle, heyecanla; çok çalışacağız.'' diyerek sözlerini sürdürdü.

 

''SON 5 YILDIR ESER VE HİZMET HASRETİ ÇEKEN BU ŞEHİR; YENİDEN AYAĞA KALKIYOR''

İstanbul'un birçok güzelliğini kaybetmek, birçok zenginliğini yitirmek üzere olduğunu söyleyen Kurum, ''İstanbul, tüm insanlığın kalbidir. Burada herkes; kendi özünü bulmuştur. Kendi şehrinin izini bulmuştur. Hepimizin şehri olan İstanbul'umuz maalesef; birçok güzelliğini kaybetmek, birçok zenginliğini yitirmek üzeredir. 12 gündür sahada gördüğümüz ve artarak devam eden heyecanı; bu salonda da görüyoruz ve diyoruz ki; son 5 yıldır eser ve hizmet hasreti çeken bu şehir; yeniden ayağa kalkıyor ve tarihi bir duruş gösteriyor. İstanbul'un bu duruşu; 'bu şehir ilelebet benim şehrimdir.' diyen Sultan Fatih'in duruşudur. Bu duruş, 'eserlerimin emanetçileri nerede?' diye soran Mimar Sinan'ın duruşudur.

Güncellenme Tarihi : 20.1.2024 16:08

İLGİLİ HABERLER