Dünya
  • 17.4.2024 10:51

Müzik festivalinde HAMAS saldırısından kurtulan 50 kişi intihar etti

7 Ekim saldırısından kurtulan İsrailli: Gazze Şeridi'ndeki bir müzik festivaline katılan 50 kişi daha sonra intihar etti

Hayatta kalanlardan birinin bir gözetim komitesi önünde açıkladığı bilgiye göre, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ndeki Kibbutz Re'im yakınında düzenlenen bir müzik festivaline katılan yaklaşık 50 katılımcı , daha sonra yaşadıkları psikolojik travmanın komplikasyonları nedeniyle intihar etti. 

Nova festival survivors share Oct. 7 horror stories on US campus tour -  JNS.org

Yesh Atid Knesset üyesi Miki Levy başkanlığındaki komite, İsrail yetkililerinden yardım ve tedavi alırken "hayatta kalanların yaşadığı bürokratik zorlukları" tartışmak üzere Salı günü bir oturum düzenledi. 

DJs hold memorial at site of Supernova rave massacre | The Times of Israel

Oturum sırasında müzik festivaline katılan kişilerden Guy Ben Chamoun, psikolojik travmanın etkisinden kaynaklanan komplikasyonlar sonucu "Nova'ya katılanlar arasında 50'ye yakın intihar vakası bulunduğunu" söyledi. acı çektiler ve yardım ve gerekli tedaviyi alamadılar.

The photos of the Nova festival participants who were assassinated and abducted by the terrorist organization Hamas on October 7, 2023 are exposed on the site of the massacre of the Nova music festival, à Re'im

Sağlık Bakanlığı Gazze Şeridi'ndeki müzik festivaline katılan 50 kişinin intihar ettiğini yalanladı

İsrail Sağlık Bakanlığı bu rakamın yanlış olduğunu ve İsrail Kanal 7'ye göre geçen 7 Ekim saldırısından sağ kalanlar arasında ondan az intihar vakası bildiklerini iddia etti .

Erik Marmor/Flash90

Festivalden sağ kurtulanlardan biri de geçen 7 Ekim'deki saldırının ardından sağlığının kötüleştiğinden bahsetti ve ortalama uyku saatinin gecede iki saat olduğunu belirtti.

"Haaretz" gazetesi, İsrail askeri helikopterinin, "Nova Festivali"ne katılan İsrailli katılımcılara, konser alanına gelen Filistinli direniş gruplarından savaşçıları hedef almaya çalışan helikoptere ateş açtığını ortaya çıkarmıştı.

Haaretz, güvenlik kuruluşunun değerlendirmelerinin "İsrail ordusuna ait bir savaş helikopterinin konser alanına gelerek oradaki saldırganlara ateş açtığını ve görünüşe göre festival katılımcılarından bazılarını da yaraladığını" gösterdiğini bildirdi.

İşgal polisine göre müzik festivaline katılan yaklaşık 364 kişi öldürüldü.

İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin başta Mescid-i Haram olmak üzere Filistin halkına, mülklerine ve kutsallarına yönelik devam eden saldırılarına yanıt olarak, 7 Ekim 2023'te Hamas ve Gazze'deki Filistinli gruplar, "El-Aksa Tufanı" adı verilen bir askeri operasyon başlattı. İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa.

Bu arada işgal, Hamas'ın saldırıda 1.200 İsrailliyi öldürdüğünü, 5.431 kişiyi yaraladığını ve üst düzey askerler de dahil olmak üzere yaklaşık 239 İsrailliyi yakaladığını söylüyor. Aralık 2023'ün başlarında sona eren bir haftalık ateşkes sırasında bunların bir kısmını düzinelerce kişiyle takas etti. İşgal hapishanelerindeki Filistinli mahkumlar.



 

Güncellenme Tarihi : 18.4.2024 11:19

İLGİLİ HABERLER