Gündem
  • 1.10.2005 20:56

ÖGER: ''TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEK BÜYÜK FELAKETLER YARATIR''

ANTALYA - Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, ''Avrupa'nın geleceği açısından Türkiye'yi kaybetmek büyük felaketler yaratır'' dedi.
     Öger Tur, Antalya Havalimanı 2'nci Dış Hatlar Terminali'nde, müşterileri için bir ''Lounge'' (Dinlenme salonu) hizmete açtı. Gazetecilerin 3 Ekim müzakereleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Vural Öger, müzakerelerin başlamamasının, Avrupa için bir felaket olacağını savundu.
     AB'nin organlarını iyi kavramak gerektiğini vurgulayan Öger, ''AB'nin parlamentosu, komisyonu, bakanlar konseyi ile başbakan ve hükümet başkanlarından oluşan bir Avrupa Konseyi var. Hepsinin fonksiyonu ayrı. Bahsedilen Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tavsiye, Avrupa Parlamentosu'ndan çıktı, bunun hiçbir bağlayıcı yanı yok. Bunlar yeni şeyler değil ki. Bunların hepsi politik kararlar. Bugüne kadar hiçbir mahkeme (soykırım olmuştur) diye karar almamıştır'' dedi.
     Müzakerelerin 3 Ekim'de başlayacağını ifade eden Öger, ''Abdullah Gül'ün tutumunu doğru buluyorum. Çünkü müzakere şartlarına geniş hatlar sokmaya kalkışırsan, bu yanlış bir tutum olur'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER