Eğitim
  • 27.2.2013 19:54

"Öğretmen, çocukları birbirine tokatlattırdı"

AHMET ÖZFIRAT
AĞRI - Öğretmen, iddiaları kabul etmedi.
İddiaya göre, Taşlıçay Yatılı Bölge Ortaokulu'nda okuyan 8. sınıf öğrencisi Yusuf Aslan (13) bir arkadaşıyla şakalaşırken, öğretmen Erdem G. çocuklara birbirlerine tokat atmaları yönünde baskı yaptı. Arkadaşının attığı tokat sonucu kulak zarının patladığını öne süren Yusuf Aslan, 'Arkadaşımla şakalaşıyorduk. Öğretmenimiz de o sırada bizi izliyordu ve yanımıza gelerek bizi odaya aldı. Bizi karşı karşıya alarak birbirimize daha şiddetli tokat atmamızı istedi. ‘Eğer hızlı bir şekilde tokat atmazsanız ben size tokat atacağım’ dedi. Korktuğumuz için arkadaşım bana birkaç tokat attı ve baktım kulağımdan kan geldi. Sonra hoca gidip kulağımı yıkamamı istedi. Kulağımda ağrı olduğunu söylediğimde ise, ‘Git uyu geçer’ dedi. Ertesi gün uyandığımda kulağım halen ağrıyordu. Bunun üzerine eve geldim, babam beni hastaneye götürdü. Hastanede yapılan muayene sonucunda doktor kulak zarımın patladığını söyledi'' iddialarında bulundu.
Baba Hüsrev Aslan ise şiddetli kulak ağrısıyla eve gelen oğlunu acilen Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü belirterek, ''Biz çocuklarımızı eğitim görmeleri için okula gönderiyoruz, dayak yesinler diye değil. Çocuğum bir kabahat işlediyse cezası bu değildir. Bunlar nasıl eğitimci anlamadık. O öğretmen hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyusunda bulunduk. Oğlum 18 yaşından küçük olduğu için ifadesi alınamıyor, o nedenle cumhuriyet savcılığı tarafından istenilen avukatın gelmesini bekliyoruz. Durumla ilgili olarak gerekli işlemin yapılmasını ve ilgililerin cezalandırılmasını istiyorum'' ifadelerini kullandı.
Öğretmen, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
Taşlıçay Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını, bu iddianın gerçek olması durumunda da ilgililer hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:39

İLGİLİ HABERLER