Asayiş
  • 13.3.2013 11:11

Öğretmenin evi çöp ev çıktı!..

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde polis ve zabıta ekiplerinin apartman sakinlerinin şikayeti sonucu girdiği evde çıkan çöpler herkesi şaşırttı. Emekli öğretmen olduğunu ifade eden yaşlı kadın, polis ekiplerine evdeki çöplerin çıkarılmaması için uzun süre dil döktü.
 Fatma Selma Yüce isimli olduğu öğrenilen yaşlı kadın, bir süre kapıyı açmadı. Polis ekiplerinin çağrısı üzerine kapıyı açan yaşlı kadın, ekiplerden belge istedi. Savcılıktan alınan izin belgesinin gösterilmesi üzerine daireye giren polis ve zabıta ekipleri, yaşlı kadına evin içerisindeki çöplerin çıkarılacağını söyledi.

”EVİMİ TERK EDİN”
Emniyet güçlerinin çöplerin çıkarılacağı yönündeki ifadelerine tepki gösteren ve emekli öğretme, yaklaşık yarım saat boyunca ikna edilmeye çalışıldı. Ekiplerden savcılık kararının fotokopisini isteyen yaşlı kadın, “Yaptığınız benim izzet-i nefsime dokunur. Benim evimi niçin belediye temizlesin? Ben kendi evimi temizletirim. Evimi terk edin. Bana o kararı da verin” şeklinde tepki gösterdi. Polis ekiplerinin uzun süren ikna çalışmalarının ardından Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı görevliler, dairede kötü kokulara sebep olan eşya ve yiyecekleri çöp poşetlerine koyarak evden çıkardı.
Yaşlı kadının uzun süredir evinde olmadığını ve sık aralıklar ile geldiğini belirten bir apartman sakini ise, "Kaldığı zamanlarda bu kokular oluyor. Apartmanda haşaratlar çıkıyor. Dışarı çıkmıyor. Manav, fırıncı gibi esnaf geliyor ve işini gördürüyor. Emekli öğretmen olduğunu söylüyor. 20 yıl önce bu evi almış durumda kendisi ama kapatıyor gidiyor" diye konuştu.

 

İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:15

İLGİLİ HABERLER