Gündem
  • 6.10.2022 20:53

Öldürdüğümüz PKK eyalet sorumlusu Amerika'nın adamı çıktı

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Aynularap bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Kobani eyalet genel sorumlusu Hasan Demirtaş'ı etkisiz hale getirdi.

PKK/YPG'nin sözde Kobani eyalet genel sorumlusu Hasan Demirtaş öldürüldü -  Yeni Şafak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, PKK/YPG Suriye (Ayn El Arap) Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu Koçero Batman/Koçer Amed kod Hasan Demirtaş hassas bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK ADINA ABD'YLE GÖRÜŞÜYORDU

Terör örgütü PKK adına Münbiç'te ABD'li yetkililerle temaslarda bulunan Demertaş, 2020 yılından itibaren Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu oldu. Bu süre içinde Türkiye sınırında güvenlik güçlerimize yönelik saldırıların talimatını verdi ve yönetti.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) komutanı, günler önce Ain al-Arab'da (Kobani) bir bölgeyi vuran bir Türk insansız hava aracı saldırısında Çarşamba öğleden sonra aldığı yaralardan dolayı öldü.

SOHR kaynaklarına göre komutan, IŞİD'i Ain al-Arab, Al-Rakka, Minbic, Ain Issa ve Al-Tabqah'tan çıkarmak için yapılan savaşlarda yer aldı.

26 Eylül'de SOHR kaynakları, bir Türk insansız hava aracının Ayn El Arap şehir merkezine (Kobani) yeni bir saldırı düzenleyerek YPG/PKK'lı teröristler ve karakolları için tahsis edilen lojistik malzemeleri içeren bir depoyu hedef aldığı. 
SİHA ile yaptığımız saldırı sırasında depoda bulunan teröristlerin bir kısmı öldü ve yaralandı.
YPG üyelerinin yaralanmasına ilişkin haberler üzerine güvenlik ve askeri güçler yüksek alarma geçirilerek hedeflenen bölgeye kimsenin girmesi engellendi.

Türk dronlarının 25 Eylül'de Ain Al-Arab (Kobani) üzerinde sık sık uçuşlar gerçekleştirdiğini belirtmekte fayda var.

Buna göre, 2022'nin başından bu yana “kuzey ve kuzeydoğu Suriye'de Özerk Yönetim AANES” tarafından kontrol edilen bölgelere Türk İHA'ları tarafından gerçekleştirilen saldırı sayısı 59'a ulaştı.

Bu saldırılarda 75 terörist ve 13 kadın olmak üzere öldü. 97'den fazla kişi çeşitli yaralandı.
• Ekim: Halk Koruma Birlikleri (YPG) komutanı 23 Eylül'de aldığı yaralardan öldü.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2022 21:04

İLGİLİ HABERLER