Eğitim
  • 29.10.2005 02:41

"ORUÇTA TUTMAM, NAMAZ DA KILMAM, HERKESTEN ÖNCE CENNETE BEN GİRERİM"

Fatma Fedai isimli öğretmen, oruç tutan öğrencilere dayak atarak zorla oruçlarını bozduruyor.

 Ayrıca yurt müdiresi Nurten Mertel'in de oruç tutmak isteyen yurt personeline, iş performanslarının düştüğünü gerekçe göstererek, baskı yaptığı iddia edildi.

Vakit'e konuşan yurt müdiresi Nurten Mertel, öğretmen Fatma Fadai'nin öğrencileri dövdüğünü doğrularken, kendisi için de, "Tembellik yapmadan çalışmalarını istediğim için personel bana iftira atmıştır" diye kendini savundu.


Yetiştirme yurtlarında yaşanan skandal gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Malatya'da çocuk yuvasındaki işkence görüntüleri Türkiye'yi toplumsal bir infialin eşiğine getirirken, Ankara Dikmen Yetiştirme Yurdu'nda da oruç tutan öğrencilere baskı ve şiddet uygulandığı ortaya çıktı.. Fatma Fedai isimli öğretmen, oruç tutan öğrencilere dayak atarak zorla oruçlarını bozduruyor. Ayrıca yurt müdiresi Nurten Mertel'in de oruç tutmak isteyen yurt personeline, iş performanslarının düştüğünü gerekçe göstererek, baskı yaptığı iddia edildi. Vakit'e konuşan yurt müdiresi Nurten Mertel, öğretmen Fatma Fedai'nin öğrencileri dövdüğünü doğrularken, kendisi için de, "Tembellik yapmadan çalışmalarını istediğim personel bana iftira atmıştır" diye kendini savundu.


ORUÇ TUTANLARA ZORLA SU İÇİRMİŞ
İzinli olduğu söylenen, görüşmek istediğimiz Fatma Fedai isimli öğretmen bizimle görüşmekten kaçarken, oruç tutan öğrencilere dayak atmasıyla ilgili yurt müdiresi Mertel şöyle konuştu: "Fatma Hanım, zayıf ve bünyesi açlığı kaldırmayacak çocukları oruç tutmamaları konusunda uyarmış, ancak buna rağmen oruç tutmakta ısrarlı davranan öğrencilere zorla su içirerek oruçlarını bozdurmuştur." Mertel, bu davranışından dolayı Fatma Fedai'nin savunmasını aldığını belirterek; "Çocuklara, bünyeleri orucu kaldırmayacağını gerekçe göstererek baskı yapmıştır" dedi.


MERTEL: ORUÇ TUTMUYORUM AMA CENNETE ÖNCE BEN GİDERİM


Dikmen Yetiştirme Yurdu Müdiresi Nurten Mertel'in oruç tutan personele sarfettiği öne sürülen "Aç kalıp çalışmıyorsunuz. Eğer oruç tutarsanız zorla oruçlarınızı bozdururum. Halbuki Peygamber, orucu aptal Arapların ağzını bağlamak için, namazı da jimnastik yapmalarını sağlamak için öngörmüştür" şeklindeki sözleri hatırlattığımızda, şunları söyledi:


"Bu iddiaları ortaya atanları daha önce orucu bahane ederek tembellik yapmamaları konusunda uyarmıştım. Bunlar, sadece uyardığım için, personelin bana attığı iftiralardır. Oruç tutmadığım, namaz kılmadığım halde bu dünyadan cennete gidecek biri varsa bunun ben olduğuma inanıyorum. Çünkü ben işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Hırsızlık yapmıyor, kul hakkı yemiyorum."VAKİT

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER