Gündem
  • 2.10.2008 12:09

ÖZKAN YARGITAY ÜYELERİNİ DİNLETTİRMİŞ

Gazeteci Şamil Tayyar, Star gazetesindeki köşesinde, olayın Tayyip Erdoğan'ın şiir nedeniyle aldığı mahkumiyetin Yargıtay 8. Dairesi'ndeki temyiz sürecinde yaşandığını yazdı.

Yılmaz'ın dinleme talimatını konutunda verdiğini ve o sırada Özkan'ın da yanlarında olduğunu öne sürdü. Tayyar, konunun dönemin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak'ın, 21 Nisan 2001 tarihinde telekulak skandalından yargılandığı sırada mahkemeye gönderdiği dilekçe ile doğrulandığını hatırlattı.

Yargı mensuplarını dinlettirmiş

Sadettin Tantan'ın tasfiye sürecinde dönemin Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan'ın aktif rol oynadığını anlatan Tayyar, "Özellikle 2001 Nisan'ından itibaren Tantan ve Abanoz'u hedef alan yayınlarını yoğunlaştırdı. Abanoz'un emniyet içinde 'tarikatçı' örgütlenmeye gittiğini, İstanbul Valisi Erol Çakır'a komplolar kurduğunu öne sürdü. O günler Ergenekon'un emniyete düştüğü günlerdi. Ergenekon soruşturmasının kara kutusu olarak tanımlanan Tuncay Güney, 2001 yılı Mart ayında otomobil kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla yakalanmış ve Adil Serdar Saçan tarafından sorguya alınmıştı. DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ise ön çalışma için Savcı Muzaffer Yalçın'ı görevlendirmiş, Veli Küçük hakkında soruşturma izni alınmıştı. Hiçbir sonuç çıkmadı. Adil Saçan şimdi Ergenekon'dan tutuklu." ifadelerini kullandı. Tayyar'a göre, garip olaylar zinciri bunlarla sınırlı değildi. Özkan'ın ismi, Tayyip Erdoğan'ın siyasi geleceğiyle ilgili mahkumiyet kararının görüşüldüğü Yargıtay 8. Dairesi'ndeki temyiz sürecinde de sıkça geçti. Tayyar yaşananları şu cümlelerle anlattı: "Eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak, 21 Nisan 2001 tarihinde telekulak skandalı yüzünden yargılandığı Kırıkkale 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği dilekçede, dinleme talimatını Mesut Yılmaz'ın konutunda verdiğini, o sırada Özkan'ın da yanlarında olduğunu öne sürdü. Ak'a göre: "Özkan, Erdoğan'ın Yargıtay'daki davasını lehine çevirmek için rüşvet vermeyi planladığı şahısla tanışmış ve bu gelişmeden Yılmaz'ı haberdar etmiş, o da Özkan'ı emniyet istihbaratta birlikte çalışmaya göndermiş ama iddiası boş çıkmış! Sonra Yargıtay 8. Dairesi Başkanı Naci Ünver'in dinlendiği ortaya çıktı. Ünver, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı."

Zaman

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER