PAMUKBANK'IN LİKİTİDE İHTİYACINI MERKEZ BANKASI KARŞILAYACAK
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Merkez Bankası'nın, BDDK'nın tespit ettiği sermaye ihtiyacının banka ortakları ya da ihtiyaç olması
halinde TMSF'ce karşılanması sürecinin sorunsuz ve finansal sistemin istikrarını etkilemeyecek şekilde sonuçlandırılması için piyasaları yakından takip edeceğini, piyasaların etkin işleyişini sağlayacak gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edeceğini bildirdi.
Öte yandan, Merkez Bankası'nın, Pamukbank T.A.Ş.'nin olası
likidite ihtiyacını da belirli esaslar çerçevesinde karşılayacağı açıklandı.
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, Temmuz ayından itibaren uygulamaya girecek olan ''geç likidite penceresinin'', ödeme sisteminin etkin çalışmasını da garanti edecek biçimde bankalara Merkez Bankası'ndan limitsiz borçlanma imkanı vereceği bildirildi.
Ayrıca gün içi repo işlemleriyle de piyasalardaki likidite
seviyesinin ayarlanacağı belirtilen açıklamada, buna rağmen, Yeniden Sermayelendirme Programı kapsamında bulunan bankalara, sermayelendirme işlemi tamamlanıncaya kadar ihtiyaç duymaları halinde, Merkez Bankası'nca likidite sağlanması amacıyla düzenlemelere gidildiği kaydedildi.
Buna göre, sözkonusu bankalara, olası kısa vadeli likidite
ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, Merkez Bankası açık piyasa işlemleri çerçevesinde kotasyon yöntemi ile repo işlemi yapma imkanı tanındı.
Bu bankalar, ihtiyaç duymaları halinde, Merkez Bankası ile 1 hafta vadeli repo işlemi yapabilecekler. Repo işlemlerinin faiz oranı, Merkez Bankası'nın 1 haftalık vade için açıklamış olduğu borç alma faiz oranına 2 puan ilavesi suretiyle bulunacak.
Söz konusu program kapsamında yönetim ve denetimi TMSF'ye
devredilen Pamukbank T.A.Ş.'nin olası likidite ihtiyacı da yukarıdaki esaslar çerçevesinde karşılanacak.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:14