Gündem
  • 22.5.2024 19:43

Paşinyan resmen duyurdu: Topraklarımız 29 bin 743 kilometrekaredir

Tek bir milimetre bile devredilmedi: Ermenistan Başbakanı sınırlama için kullanılan haritayı gösterdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın artık "tarihi Ermenistan" arayışını durdurması gerektiğini, Ermenistan'ın halihazırda Ermenilerin yaşadığı 29 bin 743 kilometrekare topraktan oluştuğunu söyledi.

Başbakan Nikol Paşinyan, Ulusal Meclis'teki soru-cevap oturumunda, sınırlandırma sürecinde taviz verilmesine ilişkin her türlü konuşmanın temelsiz olduğunu söyledi.

Kendisi ayrıca, "Ermenistan Cumhuriyeti'nin sınırları oluşturmuyor, yeniden üretiliyor, bu nedenle tavizlerle ilgili herhangi bir konuşma en azından mantıksız" dedi.

Nikol Paşinyan, "Ben bunu başarı olarak adlandırmayı tercih ederim, zira tarihte ilk kez Ermenistan Cumhuriyeti bağımsız olarak müzakereler yoluyla bir sınır çiziyor ve böylece egemenlik, devlet olma ve bağımsızlığın daha da gelişmesi için önemli bir temel taşı oluşturuyor." dedi.

Sınırlandırma süreci sonucunda Ermenistan Cumhuriyeti'nin egemen topraklarının tek bir milimetresinin bile terk edilmediğinin garantisini verdi.

Başbakan, sınırlandırma sürecinde kullanılan haritayı gösterdi ve bunun, 1969 sınırlama sonuçlarına dayanan SSCB Genelkurmay Başkanlığı'nın 1976 tarihli haritası olduğunu söyledi.

'TOPRAKLARIMIZ 29 BİN 743 KİLOMETREKAREDİR'

"Biz vatan içinde vatan arıyoruz. Şimdi bizim politik mesajımız şudur. Sevgili vatandaşlar, Ermenistan Cumhuriyeti'nin sevgili vatandaşları. Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor çünkü bu anavatanı bulduk. Bu anavatan 29 bin 743 kilometrekare egemen topraklar içeren Ermenistan Cumhuriyeti'dir."

Güncellenme Tarihi : 22.5.2024 19:50

İLGİLİ HABERLER