Gündem
  • 17.11.2006 20:54

PERİNÇEK BAHÇELİ'YE HAKARETTEN BERAT ETTİ

ANKARA - İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yayın yoluyla hakaret ettiği'' iddiasıyla açılan davada beraat etti.
     Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Perinçek'in avukatları Zühre Genişel ve Nusret Senem ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatı Mehmet Nacar katıldı.
     Nacar, Perinçek'in, ''Şenkal Atasagun ve Devlet Bahçeli İkilisine Özel Görev'' başlıklı basın açıklamasındaki ifadelerin, ''müvekkilini hem siyaseten hem de toplum nazarında küçük düşürme ve hakaret etmek kastı taşıdığını'' savundu.
     Basın açıklamasında, ''(MİT Müsteşarının müvekkiliyle birlikte karanlık ilişkiler içinde olduğunun) vurgulanmak istendiğini ve bunun açıkça ifade edildiğini'' dile getiren Nacar, ''Müvekkilimin, 57. Hükümet döneminde yaptığı tüm faaliyetlerin ülkeyi bir federasyona ve bölünmeye götüreceği ve hatta bölücü başı Abdullah Öcalan ile birlikte aynı amaca hizmet ettikleri ifade edilmiştir'' dedi.
     Nacar, Perinçek'in, ''hakaret kastıyla hareket ettiğini'' öne sürerek, cezalandırılmasını istedi.
     Perinçek'in avukatı Nusret Senem ise basın açıklamasında yer alan ifadelerin, ''siyasi eleştiri olduğunu ve hakaret kastı taşımadığını'' savunarak, ''AB'nin en hararetli savunucusu Abdullah Öcalan'dır. Buna hizmet etmiş tüm hükümetler suçludur. Müvekkilim de bunu ifade etmiştir'' diye konuştu. Müvekkilinin bunları dile getirmesinin ''suç olmadığını'' savunan Senem, beraat talebinde bulundu.
     Yargıç Yusuf Ziya Arıcan, Perinçek'in eyleminin, ''ağır eleştiri kapsamında kaldığını ve atılı suçun, unsurları itibariyle oluşmadığını'' belirterek, beraat kararı verdi.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatları, ''yayın yoluyla hakaret'' edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, ardında da aynı gerekçeyle Perinçek hakkında dava açılmıştı. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:15

İLGİLİ HABERLER