Gündem
  • 31.10.2008 12:42

PERİNÇEK, ÖCALAN İLE OLAN GÖRÜŞMELERİ OKUNURKEN AYAĞA FIRLADI…

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL - İddianamenin 284. sayfasından itibaren okunmasına başlandı.
Şu sıralar iddianamede yer alan Doğu Perinçek'in Abdullah Öcalan ile olan görüşmeleri ve Ergenekon terör örgütünün DHKP/C ile bağlantıları okunuyor. Doğu Perinçek'in Öcalan ile görüşmesinin okunduğu sırada Perinçek'in gülümsediği görüldü. Öcalan ile ve PKK terör örgütü ile görüşmelerinin okunduğu sırada İşçi Partisi Genel Sekreteri tutuklu sanık Nusret Senem'in Doğu Perinçek'in kulağına bir şeyler fısıldaması ise dikkat çekti. Öcalan ve Perinçek'in görüşmeleri okunurken, Perinçek oturduğu yerden, "Ben o
zamanlar Genel Başkan değildim. Suç tarihi 1997 diyorsunuz. O zamanlar 1989'du. Milattan önceye de gidin isterseniz" diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı Mehme Ali Pekgüzel, Doğu Perinçek'in konuşmaları sırasında bir süre duraksadıktan sonra iddianameyi okumaya devam etti. Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın, Ergenekon terör örgütünün DHKP/C ile bağlantısını okuduğu sırada tutuklu sanık emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın, ayağa kalkarak müdahale ettiği görüldü. Yıldırım daha sonra yerine otururken, iddianamenin okumasına şu sıralar devam ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:48

İLGİLİ HABERLER