POLİS, FACİAYI SON ANDA ÖNLEDİ
Korsan gösteri sırasında yine anneler çocuklarını arayıp eve götürmesi kameralara yansıdı.
Bölücü terör örgütü lideri Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilerek yargılanma sürecinin başladığı 15 Şubat nedeniyle Adana'da merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Barbaros, Gülbahçesi, Dağlıoğlu ve Ova Mahalleleri'nde terör yandaşları korsan gösteri yaptı. Çevik Kuvvet yol kapatıp kendilerine havai fişek ve molotof kokteyli atan göstericilere biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahele Aracı (TOMA) ile müdahele etti. Polise taş atan göstericilere polis tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.
Ova Mahallesi'nde ise polis faciayı son anda önledi. Polis göstericiler tarafından yolun ortasına getirilen ve LPG'li olan bir pikabı yakmak isteyin göstericeliri son anda önledi. Aracı göstericiler tam yakmak üzereyken müdahale edip göstericileri dağıtan polis aracı çekiciyle götürerek yolu da trafiğe açtı. Yine Ova Mahallesi'nde bir annenin çocuğunu araması kameralara yansıdı. Annenin çocuğunu bulduktan sonra göstericiler arasından onu eve götürdüğü gözlendi. Korsan gösterilerin yapıldığı sokakta evlerine gitmek isteyen çocuklu kadınlarda zor anlar yaşadı. Polis ile göstericiler arasında kalan kadınlar koşarak evlerine gitti.
Polisin müdahalesinden sonra kaçamayarak yakalanan bir korsan gösterici ise kendisinin bir suçu olmadığını polise taş atmadığını söyleyerek gözyaşlarını tutamadı. Gösterilerin olduğu mahallelerde esnafında kepenk kapattığı gözlendi. Gösterileri önceki gösterilerde görmeye alışkın olmadığımız kız göstericilerde kameralara yansıdı. Gösteriler yer yer sürüyor. Polis mahallelerde geniş güvenlik önlemi aldı.