Asayiş
  • 24.5.2004 00:00

POLİSLE ÇATIŞAN ASKER YAKALANDI!..

ŞEYDA BURCU İKİZ
İZMİR  - Girdiği bunalım sonucu Narlıdere İstihkam Okul Komutanlığı'ndan, uzun namlulu Kalaşnikof silahı ile firar eden er Gökhan Öztürk (20), yaklaşık 2 saat 15 dakika süren ikna çabalarına rağmen direnince, yanına yaklaşan komutanları tarafından bir anlık dalgınlığından yararlanılarak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan Öztürk, askeri hastanede tedavi altına alındı.

 
Olay bugün 15.30 sıralarında Narlıdere İlçesi'ndeki İstihkam Okul Komutanlığı'nda meydana geldi. Nöbette olduğu sırada, iddiaya göre nişanlısı ile aralarındaki sorun nedeniyle bunalıma giren er Gökhan Öztürk, üzerine kayıtlı Kalaşnikof silahı ile firar etmiş ve yaya olarak birliğinden uzaklaşırken, Güzelbahçe Liman Reis mevkiinde durdurulmuştu. Firari askeri ikna için olay yerine Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Galip Mendi de gelmiş, ancak komutanın çabaları da sonuç vermemişti.


İkna çabaları sürerken, Gökhan Öztürk'ün yanına yaklaşan aynı birlikten bir komutanı, bir anlık dalgınlığından yararlanıp üzerine atladığı eri, etkisiz hale getirdi. Bunalım geçirdiği tahmin edilen Gökhan Öztürk, askeri hastanede tedavi altına alındı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER