
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: 600 bin korona vakası var
Prof. Mehmet Ceyhan: 600 bin vaka var
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, toplum içinde tespit edilmeyen vakalar olduğunu ve kısıtlandırılmış sokağa çıkma yasağı gelmesi durumunda vakaların hızlı bir şekilde azalacağını açıkladı.
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.
"İki hafta sonra düşüşe geçer"
Kısıtlamalı sokağa çıkma yasağı gelmesi gerektiğini belirten Ceyhan, “Eğer kısıtlamalı bir sokağa çıkma yasağı koyarsak ve toplumun yüzde 95’i kurallara uyar evde kalır, zorunlu çalışmak zorunda olan yüzde 5’i dışarıya çıkarsa 10 gün sonra pik noktasına ulaşırız. İki hafta sonra düşüşe geçeriz.” dedi.
"600 bin koronavirüs vakası var"
Çok fazla tespit edilemeyen vaka olduğunu vurgulayan Ceyhan, “Her tespit ettiğimiz vakaya karşı 10 tane tespit edemediğimiz vaka var diye düşünüyoruz. Toplum içinde 600 bin civarında tespit edilmemiş asemptomatik vaka var” ifadesini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 14.4.2020 11:47