RAKAMLARLA ALMANYA 2006
BERLİN - Almanya'da düzenlenen 18. Dünya Kupası finalleri, rakamsal olarak da birçok rekora ve ilke imza attı.- İsveçli Markus Allback, FIFA Dünya Kupası tarihinin 2 bininci golüne imza attı. Allback'ın, ilk tur (B) Grubu'nda İsveç'in İngiltere ile 2-2 berabere kaldığı maçta takımı adına kaydetti ilk gol, kupa tarihinin 2 bininci golü oldu.
- Ronaldo, Dünya Kupası finallerindeki 15. golünü atarak, adını zirveye yazdırdı. Brezilyalı yıldız, Alman Gerd Müller'in 14 gollük rekorunu tarihe gömdü.
- İsviçre, kupa tarihinde, maçların normal sürelerinde gol yemeden elenen ilk takım oldu.
- Portekiz'in başarılı kalecisi Ricardo, Dünya Kupası finallerinde penaltılara kalan bir maçta, 3 penaltı kurtaran ilk kaleci oldu.
- Almanya, 4 Dünya Kupasında da penaltı atışlarına kalan ve sonunda tur atlayan ilk takım oldu.
- Arjantin'in Sırbistan-Karadağ'a 6. golünü atan Lionel Messi, kupa tarihinin en genç 5. golcüsü unvanını aldı.
- Kupa tarihinin en yaşlı ikinci teknik adamı unvanını Togo Teknik Direktörü Otto Pfister (68 yıl 211 gün), en yaşlı üçüncü teknik adam unvanını ise İspanya Teknik Direktörü Luis Aragones (67 yıl 334 gün) aldı.
- 2002 Dünya Kupası sahibi Brezilya, Almanya 2006'daki ilk 4 maçındaki galibiyetlerle kupa tarihinde peş peşe 11 maç kazanan ilk takım unvanını aldı.
- Almanya 2006 finalisti İtalya'da, kaleci Gianluigi Buffon, 453 dakikadır gol yemeyerek, kupa tarihinin en uzun süre gol yemeyen 5. kalecisi oldu.
- 12 sarı kart ve 4 kırmızı kartın çıktığı Portekiz-Hollanda mücadelesi, kupa tarihinin bir maçta en çok disiplin kuralı uygulanan karşılaşması oldu.
- Guus Hiddink, 3 ayrı takımla 3 ayrı Dünya Kupasında peş peşe 3 kez ikinci tura yükselen ilk teknik adam unvanını aldı.
- Brezilyalı Carlos Alberto Parreira, Dünya Kupası tarihinde 6 konfederasyonun milli takımlarıyla da karşılaşan ilk teknik direktör oldu.
- İkinci turdaki Fransa-İspanya karşılaşması, Dünya Kupası tarihinin 700. maçı oldu.
- İsviçre ile Ukrayna arasındaki ikinci tur karşılaşması, Dünya Kupası tarihinin en az gol atılan penaltı atışlarına sahne oldu. İsviçre penaltı atışlarında gol bulamayan ilk takım unvanını elde etti.
- İtalya'nın finale gelene kadar rakip filelere gönderdiği 11 golü, 10 farklı futbolcu kaydetti. İtalya böylece, 1982 yılında Fransa'nın elde ettiği rekoru egale etti.
- Almanya 2006, maç başına ortalama 52 bin 500 seyirci ile Dünya Kupası tarihinin en yüksek ikinci taraftar ortalamasını elde etti. Bu dalda rekor ABD 1994'te. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:27