Gündem
  • 28.5.2024 20:46

Refah'ta bir İsrail katliamı daha.. 29 şehit

Filistinli yetkililer, İsrail'in Salı günü Refah'ta düzenlediği iki ayrı saldırıda en az 29 kişinin öldüğünü söyledi

Refah'taki Tareq El Helou ve CNN'den Abeer Salman ve Zeena Saifi'den

Gazze Sağlık Bakanlığı ve Refah Valiliği Acil Durum Komitesi'ne göre, İsrail'in Salı günü Refah vilayetindeki yerinden edilen kampları hedef alan iki ayrı saldırısında en az 29 Filistinli öldürüldü.

Refah sakinlerine ve CNN muhabirine göre ilk saldırı Salı günü (yerel saat) sabah saat 3 civarında Batı Refah'taki Tel el Sultan kampında üç çadırın vurulmasıyla gerçekleşti. Komiteye göre en az sekiz kişi öldürüldü ve Tel Al-Sultan kampındaki bir sahra hastanesine nakledildi.

Yerdeki bir CNN kanalından alınan videoya göre Tel el-Sultan kampı, duvarları saldırı nedeniyle hasar gören bir BM deposunun yanında yer alıyor. Salı günü vurulan kamp, ​​yalnızca iki gün önce İsrail saldırısı ve ardından çıkan yangında en az 45 kişinin ölümüne ve 200'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan başka bir yerinden edilmiş kamptan yaklaşık 150 metre uzakta. 

CNN'in sahadaki yayınında yer alan videoda, yerinden edilmiş kişilerin Tel el Sultan kampındaki derme çatma yaşam düzenlerini söküp eşyalarını toplayıp kamyonlar ve eşek arabalarıyla bölgeyi tahliye ettiği görülüyor.

İkinci saldırı, yerel saatle Salı günü öğleden sonra, İsrail'in güney sahil kasabası Al-Mawasi'deki bir yerinden edilme kampını vurması, 13'ü kadın olmak üzere en az 21 kişinin ölmesi ve 10'u kritik durumda olmak üzere en az 64 kişinin yaralanmasıyla gerçekleşti. Gazze Sağlık Bakanlığı'na.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 20:51

İLGİLİ HABERLER