
ROMA'DA HAYAT BUGÜN HİÇ DURMAYACAK!..
ELVAN UYSALROMA - İtalya'nın Roma ve Fransa'nın Paris Büyükşehir belediyelerinin ortak girişimi "Beyaz Geceler" etkinliği, geçen yıl gördüğü ilgi üzerine bu yıl tekrarlanıyor.
Roma'da, normalde halka kapalı olan saraylar; müzeler, gece açık olmayan restoran ve mağazalar, Beyaz Geceler nedeniyle akşam da hizmet verecek.
"Beyaz geceler" çerçevesinde Roma'da sanatsal aktiviteler, sergi, konser, tiyatro ve film gösterimleri yapılacak. Ünlü yönetmen Sergio Leone başta olmak üzere sinemaya yaptığı müziklerle yaşayan bir efsaneye dönüşen kompozitör Ennizo Morricone de, Belediye Sarayı önünde 3 saat sürecek bir konserle geceye katılacak.
Tüm şehirde sabaha kadar sürecek konserler, Ginicolo tepesinde güneşin doğuşunu karşılayacak Jazz konseriyle son bulacak.
Metro ve otobüsler, geçen yıl olduğu gibi bu kez de sabaha kadar ücretsiz hizmet verecek.
Roma'da yaşayan Türk sanatçı Fatih Mika da, sergisi ve canlı performansıyla Roma'nın Beyaz Geceler'ine katkıda bulunacak.
Geçen yıl tüm İtalya çapında yaşanan Blak Out'la kararan Beyaz Geceler'in enerji sorunuyla karşılaşmaması için ekstra önlemler alındı.
İtalya'nın dört bir yanından Roma'ya bu olağanüstü etkinlik için akın eden İtalyanlar, şehirdeki tüm otelleri doldurdu.
Bu gece 2 milyondan fazla insanın Roma sokaklarında sabahlaması bekleniyor. Beyaz Geceler'in Paris ayağı ise, bu yıl 2 Ekim'de yapılacak.
İki şehir arasında Beyaz Geceler için uygun fiyatlı uçak ve tren seferleri düzenlenirken, hazırlanan paket turlar büyük ilgi gördü.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:56