Sağlık
  • 21.12.2010 01:57

SAÇLAR GÜNDÜZ KAHVE AKŞAM SARI OLACAK...

projenin hayata geçmesi durumunda, açık saç renkli bir insan öğleden sonraki toplantısına koyu saç rengiyle gidebilecek. Akşam ise tekrar eski saç rengine kavuşacak. TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyi Atılım, Çanakkale 18 Mart üniversiteleri ve ODTÜ'lü araştırmacılar yürütüyor.

Atılım Üniversitesi'nde Doç. Dr. Atilla Cihaner, Bor Enstitüsü'nün (BOREN) desteğiyle yürüttükleri çalışmalarında, elektrik verildiğinde renkler arasında binlerce kez geçiş sağlayabilen ve özelliklerini koruyabilen elektrokromik malzemeyi sentezlemeyi başardıklarını bildirdi. Cihaner, "Bor madeninden ürettiğimiz malzeme ışık altında renk değiştiriyor. Saç boyası gibi bir ürün yapmayı planlıyoruz"dedi.

Projeyle saçlar, bir kez bu teknolojiyle boyanacak, daha sonra, bir ulraviyole kabinine girip bir kaç dakika bekledikten sonra istenen renk ve tona sahip olacak.

Yeni teknolojiyle, askeri kamuflajların da arazi koşularına göre renk değiştirmesi ve radara yakalanmaması da sağlanacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 00:14

İLGİLİ HABERLER