Gündem
  • 9.8.2009 13:13

ŞAHİN : ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MUTABAKATI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPARIM

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliği konusunda, "Siyasi partilerimiz arasında bir mutabakatın sağlanması önem arz ediyor. Bu konuda Meclis Başkanı olarak bana bir görev düşerse elimden geleni yaparım" dedi.
TBMM Başkanı seçilen Şahin, görevi TBMM'de düzenlenen devir teslim töreniyle Köksal Toptan'tan aldı. Toptan, Şahin'in seçildiğine dair Meclis kararını imzalayarak yeni TMBB Başkanına verdi.
Törende konuşan Şahin, Türkiye'de ortaya çıkan ve gelecekte ortaya çıkacak her sorunun çözüm zeminin Meclis olduğunu vurgulayarak, "TBMM Başkanlığını yapacak olan kim olursa olsun, ilk Meclis Başkanının bakış açısı ve heyecanıyla bu görevi yaparak Meclise layık olmalıdır" dedi.
Şahin, törenin ardından gazetecilerin, "ilk yapacağı işin ne olacağı" sorusuna, "Öncelikle genel sekreter ve ilgili arkadaşlardan bilgi alacağım. Önce duruma bir vaziyet edelim. Ondan sonra, devam etmekte olan hizmetleri devam ettireceğiz, yenileriyle ilgili de arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız. Ben ileriki günlerde bu çalışmaları yaptıktan sonra sizlerle oturacağım, bütün bunları konuşacağım" karşılığını verdi.
"Muhafız alayının Meclisten taşınmasıyla ilgili bir çalışma vardı. Sizin başkanlığınız döneminde bu gündeme gelecek mi?" sorusuna karşılık Şahin, "Taşınmasıyla ilgili değil de yerinin değiştirilmesiyle ilgili... Genelkurmayımızın olumlu yaklaşımının olduğunu Köksal Bey bana ifade etmişti. İhtiyaç olursa tabii... İhtiyaç olup olmadığını bu çalışmalar esnasında göreceğiz" diye konuştu.
Şahin, "Geçen dönem Anayasa değişikliği tartışıldı ama hayata geçmedi. Sizin öncelikleriniz arasında yer alacak mı?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Anayasa değişikliğini ben yapacak değilim, Genel Kurulumuz (Meclis) yapacak. Ama Anayasa değişikliği, gerçekten Türkiye'de konuyla ilgili kafa yoran herkesin 'mutlaka yapalım' dediği bir konudur. Ama sanıyorum ki siyasi partilerimiz arasında bir mutabakatın sağlanması da önem arz ediyor. Bu konuda Meclis Başkanı olarak bana bir görev düşerse, ki düşeceğine inanıyorum, bu konuda elimden geleni yaparım."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER