Dünya
  • 31.8.2009 17:03

SARKİSYAN'DAN MAÇ İZLEMEYE "SINIR" KOŞULU

ANKARA - Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Türkiye-Ermenistan sınırının "açılması" veya "açılmanın eşiğine" gelinmesi durumunda Türkiye-Ermenistan maçını izlemeye gideceğini söyledi.
BBC Rusça servisinde yayınlanan "Geçmişi unutmaya hakkımız yok" başlıklı mülakatta, Serj Sarkisyan Türkiye ile ilişkiler hakkındaki soruları yanıtladı.
Sarkisyan, Türkiye ile Ermenistan arasında anlaşmaların olduğuna ve tarafların anlaşmalara uyması gerektiğine değinerek, bu zamana kadar anlaşmalara uymak için istekli olunmadığı ve çaba sarfedilmediği görüşünü savundu.
Habere göre, soykırım iddialarının kabul edilmesinin Türkiye ile ilişkilerin kurulması için bir ön koşul olmadığını belirten Sarkisyan, "Türkiye soykırımı kabul etse de etmese de biz soykırım olduğunu söylüyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Sarkisyan'ın daveti üzerine Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Eleme Grubu ilk maçını izlemek için Ermenistan'ın başkenti Erivan'a yaptığı ziyaret, "futbol diplomasisi" kavramının kullanılmasına yol açmış ve iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi için atılan bir adım olarak değerlendirilmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER