Spor
  • 30.8.2014 22:49

Schalke seriye son verdi

Bundesliga’da haftanın maçında son şampiyon Bayern Münih ve ligin güçlü ekiplerinden Schalke karşı karşıya geldi.
Yeni transfer Xabi Alonso ilk defa Bayern formasıyla sahaya çıkarken, bir diğer yeni transfer Robert Lewandowski ise yeni takımıyla Bundesliga’daki ilk golünü kaydetti.
Polonyalı golcü henüz dakikalar 10′u gösterirken Bayern’i öne taşırken, Alman Milli Takımı ile Brezilya’da harikalar yaratan isimlerden olan Benedikt Höwedes Veltins-Arena’da Schalke’ye 1 puanı getirdi.
İspanyol teknik direktör Pep Guardiola’nın öğrencileri klasik 3-4-3 taktiğiyle maç boyunca aşina olduğumuz dominant futbolunu sergiledi. Erken öne geçmelerine karşın Höwedes’in tartışmalı golü ile sahadan 1-1′lik beraberlikle ayrıldılar.
Bu skor Schalke, Bundesliga’da henüz galibiyetle tanışamadı ama Bayern’e karşı 7 maçlık mağlubiyet serisine dur dedi.
LEWY SİFTAH YAPTI
10. dakikada Lewandowski güzel bir verkaç ile ceza sahasına süzüldü. Sebastian Rode, Polonyalı’nın markajını kaybederken, golcü oyuncu yakın mesafeden topu ağlara yollamakta zorlanmadı.
Bayern karşısında savunma ağırlıklı bir oyun sergileyen Schalke’nin ilk şutu 27. dakikada Sam ile geldi. Yaklaşık 30 metreden kaleyi yoklayan Alman futbolcu çerçeveyi bulmayı başaramadı.
Maçta son yarım saate girilirken, Bayern savunmasının dikkatsizliğini iyi değerlendiren ev sahibi skora denge getirdi. Alonso’nun uzaklaştırmaya çalıştığı top Höwedes’e çarparak ağlara buluştu. Bayernli’ler topun Alman futbolcunun koluna çarptığını iddia etmesine karşın hakem golü verdi.
Bundesliga’da geçen seneye damgasını vuran Münih ekibi, Wolfsburg’a kaşrı ilk hafta galip gelse de, ikinci haftadan bu sezon ilk puan kaybını yapmış oldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER