Medya
  • 23.3.2023 11:42

Seçime müdahale.. Twitter'den Yavuz Ağıralioğlu operasyonu

Twitter'dan siyasi operasyon: Kirli pazarlığı gizlediler! 'Yavuz Ağıralioğlu' TT listesinden kaldırıldı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP'nin aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi sonrası zehir zemberek sözlerle CHP ile HDP arasındaki işbirliğine tepki gösterdi. Ağıralioğlu, "Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayacağız." ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu, bu sözlerinin ardından sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girdi. Ancak Twitter, Ağıralioğlu'nun gündemde olmasını sansürleyerek gündemdeki konular listesinden kaldırdı.

(Twitter'da anlık olarak en çok konuşulan konuları gösteren TT listesi)

BİNLERCE TWEET ATILDI, GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLDÜ

Ağıraloğlu, bu sözleri sonrası Twitter'da en çok konuşulan konular arasında ilk sıraya yerleşti. Yavuz Ağıralioğlu hakkında yaklaşık 1 saat içinde yaklaşık 60 bin tweet atıldı.

(Twitter trend listesi)

TWİTTER LİSTEDEN KALDIRDI

Ancak son günlerde, muhalif hesapları öne çıkaran algoritması ile tepkilerin odağında olan sosyal medya platformu Twitter, atılan binlerce Tweete rağmen, Ağıralioğlu'nu gündemdekiler listesinden tamamen düşürdü.

MELİH ALTINOK: TWİTTER'IN SANSÜRÜ TARİHE GEÇTİ!

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok da Twitter'da 'Yavuz Ağıralioğlu'nun TT listesinden kaldırılması konusuna değindi. Altınok, SABAH'ın ısrarlı yayınlarına dikkat çekerek, "Twitter'ın sansür uygulaması tarihe geçti" dedi.

PKK terörü yüzlerine vuruldu: Habertürk rahatsız oldu! "Yavuz Ağıralioğlu suç işliyor"

2023 seçimlerine gidilen süreçte 6'lı koalisyonun 'operasyonel' yayın organı haline dönüşen Habertürk TV'de Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklaması hem dolaylı sansüre uğradı hem de zehir zemberek konuşmanın ardından Habertürk Yazarı Sevilay Yılman canlı yayında Ağıralioğlu'nun HDP-PKK ile CHP arasındaki kirli işbirliğini gözler önüne serdiği konuşmasını 'suç' olarak niteledi. Yılman, İYİ Parti'ye Ağıralioğlu için adeta 'harekete geçin' mesajı verirken; akıllara önceki gün Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'in de yine aynı kanalda susturulması geldi.

Habertürk TV, 2023 seçimleri öncesi 'objektif yayıncılık' maskesini indirip, açık açık 6'lı koalisyonun sözcülüğüne soyundu. Yaptığı yayınlar ile siyaseti dizayn etmeye çabalayan Habertürk seçim tarihinin yaklaşması ile operasyonel yayıncılıkta adeta gaza bastı.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız" sözlerini kullandı ve terör örgütünün siyasi kanadı HDP ve CHP arasındaki kirli ilişki hakkında zehir zemberek konuştu.

PKK TERÖRÜ YÜZLERİNE VURULDU HABERTÜRK RAHATSIZ OLDU: AĞIRALİOĞLU SUÇ İŞLİYOR

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman ise bu sözlerin ardından 'gazeteci' kimliğini bırakıp 6'lı koalisyonun sözcülüğüne soyundu. Yılman, "Yavuz Ağıralioğlu'nun hem İYİ Parti içerisinde hem de milliyetçi seçmen üzerinde etkisi fazla. Kendi görüşleridir, bizi bağlamaz diyemez. Bunu diyemeyeceği gibi, kendi görüşlerini yansıtmışlardır diyecek. Yolumuz ayrıldı da diyemez. Böyle bir çıkış yapamaz. Esasında bakıldığında gerçek şu Ağıralioğlu'nun yaptığı parti suçu. Partilerin tüzüğü var, belli bir kendilerine göre disiplini var. Şimdi o disipline aykırı... Eğer Meral Hanım'ın böyle bir konuşmadan, Genel idare Kurulu'nun haberi yoksa, kendi fikri olsa da parti suçudur. Böyle bir süreçte böyle bir şey yapılamaz." ifadelerini kullandı.

HABERTÜRK VE CHP YANDAŞI KANALLARDAN SANSÜR!

Habertürk TV Yavuz Ağıralioğlu'nun Meclis'teki basın toplantısında 6'lı koalisyona yönelik yaptığı sert açıklamaları kısa bir süre yayınladı. HDP/PKK ve CHP arasındaki ilişkiye yönelik eleştirilerin görülmesini perdeledi.

Öte yandan CHP yandaşı; KRT TV, Artı TV, Tele 1, Halk TV, Sözcü TV de İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na sansür uyguladı.

"KEMAL BEY, PKK VE HDP'NİN BAŞKAN ADAYIDIR" SÖZLERİNİ ENGELLEMİŞLERDİ!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör örgütünün siyasi kanadı HDP ile yaptığı işbirliği ile ilgili konuşan Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir de geçtiğimiz günlerde Kübra Par tarafından azarlanmıştı. Daşdemir'in "Kemal Bey, PKK ve HDP'nin Başkan adayıdır." sözleri sonrası araya giren Kübra Par konuğunu susturmaya çalışmıştı. Daşdemir ise tüm gerçekleri perdeleyen Habertürk TV ve sunucuya tepki göstererek yayını terk etmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2023 01:28

İLGİLİ HABERLER