KAYNAK : Haber Vitrini
ADANA - Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji ve Hipertansiyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker, aşırı sıcakların, en çok sağlıksız beslenenler, yaşlılar, hamile kadınlar, kalp, tansiyon ve böbrek rahatsızlığı olanları etkilediğini bildirdi.
Prof. Dr. Yahya Sağlıker, sıcak havalarda özellikle öğlen saatlerinde kesinlikle korunmasız dışarı çıkılmamasını, kalp ve tansiyon hastalarının dikkatli davranmaları gerektiğini belirterek, 50 dereceye varan hava sıcaklığı ve yüzde 90'lara ulaşan nem oranının, insan sağlığı için risk meydana getirecek seviyelerde olduğunu söyledi. Aşırı sıcak ve yüksek nem oranının, insan vücudundaki bütün organları etkilediğini kaydeden Prof. Dr. Sağlıker, "Aşırı sıcaklarda, 10.00 ve 17.00 saatleri arasında kesinlikle dışarı çıkılmamalıdır. Çıkma zorunluluğu bulunan insanlar da açık renk ebiseler giymeli, mutlaka şemsiye veya şapka kullanmalıdır" dedi.
Prof. Dr. Sağlıker, yaz aylarındaki normal ölümlerde sıcakların da etkisinin bulunduğuna dikkat çekerek, aşırı sıcakların, en çok sağlıksız beslenenler, yaşlılar, hamile kadınlar, kalp, tansiyon ve böbrek rahatsızlıkları olanları etkilediğine işaret etti. Sıcaktan etkilenen insalarda yorgunluk ve kas ağrılarının yanı sıra titreme, hayal görme ve şuur kaybı gibi sorunların sıklıkla görüldüğünü belirten Prof. Dr. Yahya Sağlıker, "Günde en az 2 litre su ve 6 gram tuz alınmalı. Kalp ve tansiyon gibi ciddi rahatsızlıkları bulunanlar daha dikkatli davranmalı. Riskli saatlerde havuza girilmemeli. Kaplıcalara gitmekten ise kaçınılmalı" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:42