Silopi'yi karıştıran PKK yandaşı hastanede öldü
Yakınları, Yiğit'in polis kurşunu ile öldüğü iddia ederek sorumluların bulunmasını istedi.
Silopi İlçesi Başak Mahallesi'nde dün akşam yasadışı gösteri yapan bir grubu dağıtmak için müdahale eden polis, tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Olaylarda, silahla vurularak ağır yaralanan Salih Yiğit, Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen Salih Yiğit, kurtarılamadı.
Yakınlarınca olaylara müdahale eden polis kurşunu ile öldüğü iddia edilen Salih Yiğit'in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Bu arada, Salih Yiğit’in ölümünün ardından Silopi ilçesi'nde esnaf bugün kepenklerini açmadı. İlçede fırın ve eczaneler dışındaki her yerin kapalı olduğu görüldü. Yiği'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA)
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:42