Spor
  • 3.11.2008 01:00

SKİBBE, HANGİ OYUNCULARIN ALTERNATİFİ YOK DEDİ?..

Michael Skibbe, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçı kazanmaları için gereken pozisyonlara girdiklerini, ancak yedikleri golün ardından ise işlerini zorlaştırdıklarını belirterek, ''İkinci devrede kontraataklardan bulduğumuz pozisyonlar vardı ve 1'ini değerlendirdik ama çok gol kaçırdık'' dedi.
Özellikle Arda'nın attığı 3. golün kendilerini rahatlattığını vurgulayan Alman çalıştırıcı, ''Son dakikalarda kaza golüyle işi zora sokabilirdik'' derken, ayağını burkarak oyundan çıkmak zorunda kalan Kewell'ı gelecek maçlarda da kullanmak istediklerini vurgulayarak, ''İnşallah durumu o kadar kötü değildir'' diye konuştu.
Skibbe, 4-2 yenildikleri Eskişehirspor maçında da bugün Gaziantepspor'a karşı uyguladıkları sistemi uygulamaya çalıştıklarını söylerken, kart cezası nedeniyle o maçta oynayamayan Lincoln'ün önemine dikkati çekti.
Lincoln gibi bir oyuncunun yokluğunda, onun yerine koyabileceği aynı değerde başka oyuncusu bulunmadığını aktaran Skibbe, defansif anlamda Ayhan'ı destekleyecek oyuncular olmadığı durumlarda da sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Skibbe, önlerindeki kritik maçlara dikkati çektiği açıklamasında, adım adım giderek önce UEFA Kupası'ndaki Benfica SL Lizbon, sonra da ezeli rakipleri Fenerbahçe ile yapacakları derbi karşılaşmasını düşündüklerini vurguladı.
Bu ciddi maçlar öncesi 6-7 önemli oyuncusunun hazır durumda olmadığını aktaran Alman teknik adam, şunları söyledi:
''Bu durum, oynamamız gereken maçları kolaylaştırmıyor. İlk önce Benfica maçını düşünüyoruz. Ondan sonra Fenerbahçe maçı için gerekli çalışmayı yapacağız. Bugün farkı arttırmalıydık ama üstüste maç oynayan oyuncularda yorgunluk olabiliyor. Bu tip maçlarda Nonda ve Aydın gibi oyuncular olsaydı, onlara yer verebilirdim. Ancak şu anda hala sakatlar. Mehmet Topal'ın en kısa zamanda geleceğini biliyorum ama ne zaman olacağını bilemiyorum. Aydın, Emre Güngör ve Mehmet Topal'ı bekliyoruz. Bugün Arda'nın adalesinde sertleşme oldu ancak Arda ile Baros'u sakatlıkları nedeniyle almadım.''
Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, maçta 2-0 geriye düştükten sonra oyunun kontrolünü ele aldıklarını dile getirirken, yakaladıkları pozisyonları da cömertçe harcadıklarını söyledi.
Rakibin, taraftarlarının da desteğiyle ilk 20 dakikada iyi oynayacağını, kendilerinin de bunu durdurmayı amaçladıklarını ifade eden Sağlam, ''Ancak üstüste goller yiyerek yenik duruma düştük. 2-0'dan sonra oyunun kontrolünü elimize aldık, ancak bulduğumuz pozisyonları cömertçe harcadık'' dedi.
Sağlam, ikinci yarıya başlarken daha iyi olmak zorunda olduklarını, ancak bunu başaramadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Ancak bu dönem en fazla top kaybı yaptığımız bölüm olunca, istediğimiz sonuca gidemedik. Buna rağmen kontrolü elimize aldık. 2-1'den sonra gol atabilseydik, bu maçı koparır götürürdük. Kaybettik ama seyir zevki yüksek bir maç oldu. Bana göre güzel bir maç oldu.''
Sağlam, bir soru üzerine şampiyonluk adayının Trabzonspor olduğunu açıkladı.
Çok tepki almasına karşın Trabzonspor'un oyun mentalitesinin diğerlerinden daha farklı olduğunu gördüğünü dile getiren Sağlam, ''Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadık. Bizim pas yapmamızı en fazla Trabzonspor engelledi. Defansif anlamda da Trabzonspor'un iyi olduğuna inanıyorum. Şampiyonluk yarışında Trabzonspor'u daha şanslı görüyorum, ibre onlardan yana'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:43

İLGİLİ HABERLER