SOĞUKTAN DONARAK ÖLDÜLER
Kayseri'nin Develi ilçesinden kent merkezine yaya olarak dönmeye çalışan 40 yaşındaki Mustafa Yılmaz donarak hayatını kaybetti. Bir köylü de donmak üzereyken bulundu.
Zonguldak'ta 13 yaşındaki zihinsel engelli Erkan Yamaner, dere kenarında ölü bulundu.
Sivas'da da Kazım Ceylan ve Aygül Polat adlı kişiler de donarak hayatını kaybetti.
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta ev ve işyerlerinin su sayaçları donarken, halk, araçlarını çalıştırmakta zorlandı.
Gecenin en düşük sıcaklığı Erzurum'da - 22 derece olarak ölçülürken, Bolu'da da hava sıcaklığı gece eksi 6 dereceye kadar düştü.
ULAŞ GÖLÜ SOĞUK HAVA NEDENİYLE DONDU
Sivas’ın Ulaş ilçesindeki Ulaş Gölü soğuk hava nedeniyle dondu.
Edinilen bilgiye göre, ilçede bir süredir etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle Ulaş Gölü’nün yüzeyi buz tabakasıyla kaplandı. İlçe merkezinde bulunan gölün yüzeyinin donduğunu gören çocuklar, buz üzerinde yürüyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu arada, gölün donması nedeniyle bölgede yaşayan kuşların aç kalmasını önlemek amacıyla belediye tarafından göl çevresine yem konulduğu bildirildi.
Güvercin süs havuzunda dondu
BOLU'da, soğuk hava nedeniyle pazarda tezgahtaki sebze ve meyveler dondu. Belediye Meydanı'nda buz tutan süs havuzu içindeki bir güvercin de donarak telef oldu. Güvercin, belediye görevlileri tarafından buz tabakası kırılarak çıkarıldı.