Yaşam
  • 23.1.2007 15:58

SON YOLCULUĞUNA KADINLARIN OMUZLARINDA UĞURLANDI!..

Diyarbakır'da, nikahsız birlikte yaşadığı Abdurezzak Dikici tarafından tabancayla vurularak öldürülen ve ailesinin 18 gün boyunca cenazesiyle ilgilenmediği 5 çocuk annesi Ayşegül Alpaslan'a (35) kadın örgütleri sahip çıktı. Cenazesi kadınların omuzlarında taşınan Alpaslan, toprağa verildi.
      Fuhuş yaptığı iddiasıyla 6 Ocak'ta Abdurezzak Dikici tarafından vurulan Ayşegül Alpaslan'ın cenazesine hiçbir yakını sahip çıkmadı. Bunun üzerine devreye giren Diyarbakır'daki kadın örgütleri, cenazeyi toprağa vermeye karar verdi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Selis, Kardelen Kadın Evi ve Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar, cenazeyi teslim alarak belediyeye ait ambulansla Yeniköy Mezarlığı'na getirdi. Ailesi sahiplenmediği için taşınacak bir fotoğrafı bile bulunmayan Alpaslan'ın cenazesini taşıyan ambulansın önüne iki kadın bindi. Cenazeyi ambulanstan yine kadınlar omuzlayarak çıkarttı. Cenazeyi belediye tarafından kimsesizler mezarlığında hazırlanan mezara yine kadınlar indirdi. Cenaze namazı hastanede kılınan Alpaslan için bazı kadınların gözyaşı döktüğü gözlendi. Defin işleminin tamamlanmasının ardından imam ve bazı kadınlar dua okudu. Alpaslan'ın mezar taşına barışı simgeleyen beyaz tülbent bağlandı ve karanfiller bırakıldı.
      Kardelen Kadın Evi Sorumlusu Çağla Demirel, "Bugün bir Ayşegül'ü daha kaybettik. Bütün kadın örgütleri adına Ayşegül'den kendisini koruyamadığımız için özür diliyoruz. Başka Ayşegüllerin ölmemesi için daha çok çalışacağız" dedi.
     
      Şikayetçi olmuştu

      Cenazesi sahiplenilmeyen Alpaslan'ın 5 çocuğu yuvaya yerleştirilmişti. Alpaslan'ın, geçen yıl kendisini yaralayan Dikici hakkında, "Beni ölümle tehdit ediyor" ve "Her gün işkence yapıyor" diyerek Çermik Savcılığı'na şikayette bulunduğu, ancak dosyanın yetkisizlik kararıyla Diyarbakır Savcılığı'na gönderildiği ortaya çıkmıştı. Tutuklanarak cezaevine konulan Dikici ise genç kadını fuhuş yaptığı gerekçesiyle öldürdüğünü iddia etmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:37

İLGİLİ HABERLER