SÖZLEŞMELİ İMAMLARA MÜJDE!
Sözleşmeli imam-hatip, Kur’an Kursu öğreticisi, müezzin-kayyım ile vaizlere ek ders ücreti verilecek.
Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Hakkında Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, kanuna "Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kurslarıyla, yaz Kur’an kurslarında sözleşmeli olarak çalıştırılan Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ve vaizlere ek ders ücreti" ibaresi eklendi. Böylece Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kurslarıyla, yaz Kur’an kurslarında sözleşmeli olarak çalıştırılan Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ile vaizlere ek ders ücreti getirildi.
TCDD MEMURLARINA FAZLA MESAİ ÜCRETİ
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde çalışan memurlara, fazla mesai ödenecek.
Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararınca Devlet Demiryolu İşletmesi Genel Müdürlüğünde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personele, 2011 yılında 5 bin 500 saate kadar fazla çalışma yaptırılması ve saat başına 1 Lira 25 Kuruş fazla çalışma ücreti ödenmesi
kararlaştırıldı.