Yaşam
  • 29.8.2022 15:15

Tahliye edilen Gülşen konser veremeyecek

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen Çolakoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi. Üst mahkeme, Gülşen'in tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında sahne aldığı bir mekanda İmam Hatip Liselilerine yönelik sözleri nedeniyle şarkıcı Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında dün Gülşen gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gülşen, ifadesi ardından savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gülşen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklandı.

KARARA İTİRAZ ETTİ
Gülşen'in avukatı Emek Emre, tutukluluk kararına itiraz etti. Dilekçesinde, "Kamuya mal olmuş bir sanatçı olarak, ailesiyle birlikte sabit ikametgâhında yaşamakta olup vatandaşlık görevlerini eksiksiz yerine getiren bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Müvekkilin kaçma şüphesi olmadığı somut olayda da ortaya çıkmıştır.

Mahkeme tahliye gerekçesinde, şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin toplanmış olması, bu aşamadan sonra şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı, bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğunun bulunmasını, tutuklama maddeleri dikkate alındığında alması muhtemel cezaya ilişkin infaz koşulları da hep birlikte değerlendirildiğinde tutuklamadan beklenen faydanın adli kontrol tedbirleri ile sağlanabileceğini belirtti.

 

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
Tahliye kararı sonrası Gülşen'in avukatı Emek Emre açıklamada bulundu. Yaşanan süreci özetleyen Emre, ''İtirazımız neticesinde mahkeme değerlendirdi ve tutukluluk halini kaldırdı. Ev hapsi tedbiri uygulandı. Ev hapsi kişilik hürriyetini bağlayan bir tedbirdir. Tutukluluk kadar ağır olmasa da kişinin seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bir tedbirdir. Ev hapsi kararına yönelik kararın yeniden değerlendirilmesi mümkünse kaldırılması yönünde Sulh Ceza'ya talebimizi sunacağız. Daha uygun bir adli kontrol olarak yurtdışı çıkış yasağı veya kolluğa imza uygulanabilirdi'' dedi. Gülşen'in ne zaman cezaevinden çıkacağına dair soruya ''Akşam sayımından sonra bırakılabilir diye düşünüyorum. Daha erkende bırakılabilir. Gittiğimizde öğreneceğiz'' diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Güncellenme Tarihi : 29.8.2022 15:17

İLGİLİ HABERLER