Sağlık
  • 20.3.2024 18:58

Tedavi sonrası 32 dişini kaybetti

Ankara'da yaşayan Süleyman Yılmaz, geçirdiği trafik kazası sonrası tüm dişlerini kaybetti. 34 bin TL karşılığında yaptırdığı protezleri kırılınca tekrar ağız ve diş sağlığı merkezine gitti. Ancak şikayeti, 4 kez daha tekrar etti. Tedavisini yapan merkeze dava açmak isteyen Yılmaz, pahalı diye dilekçeyi arzuhalciye yazdırınca, başına gelenler herkesi şoke etti…

Ankara'da yaşayan Süleyman Yılmaz, iki sene önce trafik kazası geçirdi. Geçirdiği trafik kazası sonrası dişlerini kaybeden ve implant yaptırmaya karar veren Yılmaz, 34 bin lira karşılığında bir ağız ve diş sağlığı merkezi ile anlaştı. Daha sonra ise merkez tarafından Yılmaz'ın çene ölçüleri alındı ve protezleri yapıldı. Protezlerinin takılmasının ardından eve giden Yılmaz, ekmek yediği sırada implantın kırıldığını görünce şok oldu. Tekrar ağız ve diş sağlığı merkezine giden Yılmaz, tam 4 kere aynı sorunu yaşadı. Bunun üzerine yaşadığı mağduriyetini gidermek için dava açmaya karar veren Yılmaz, avukat danışmanlık ücretinin fazla olduğunu düşünerek dava dilekçesini arzuhalciye yazdırdı. Açılan dava sonrası ise Yılmaz, bin 800 lira ödediği arzuhalcinin yazdığı yanlış dilekçe nedeniyle hem davayı kaybetti hem de karşı tarafın avukatlık masrafını ve yaklaşık 18 bin liralık adli para cezasını ödemek zorunda kaldı.
 

Tedavi sonrası 32 dişini kaybetti: Mahkemenin kararıyla şoka girdi!

"10 SENE GARANTİLİ DEDİLER AMA..."

Mağdur Süleyman Yılmaz, iki sene önce trafik kazası geçirdiğini ve kaza sonrası dişlerini kaybettiğini dile getirerek, "Birkaç dişim kalmıştı ama onları da çektirdim. Trafik kazası sonrası aldığım tazminat ile de dişimi yaptırmak istedim. Bizim oturduğumuz yerde var olan merkez tanıdık diye oraya yaptırmak istedim. Konuştuk, anlaştık ve 34 bin liraya tamam dedik. Ameliyat ettiler ve implantları taktılar. Protezin ölçüsünü alıyorlar, dişleri takıyorlar, eve gidiyorum ve ekmek yerken diş kırılıyor. Bunu söylediğimde 'tamam hallederiz' diyorlar. Dört kere oldu bu ve en sonunda bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Bana da implantlar için 10 sene garantili olduğunu söylediler" dedi.

Güncellenme Tarihi : 20.3.2024 19:01

İLGİLİ HABERLER