Spor
  • 28.9.2013 23:32

"Terim kalmamızı istedi"

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Brezilyalı teknik adam, "Bugün berabere kaldık ama maçın geneline baktığınızda iyi oynayan bir Galatsaray vardı. Ne yazık ki top girmedi. Futbolda bu tip dönemler yaşanabiliyor. Biz de böyle bir dönemdeyiz. Bundan önce aldığımız beraberliklere baktığınızda da Galatasaray'ın domine ettiği maçlar vardı. Biraz daha son vuruş çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Maçta birçok gol fırsatını değerlendiremeyen Burak Yılmaz'a kızılmamasını isteyen Taffarel, "Kimse Burak'ı suçlamasın. O, Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen forvetlerinden. Yine gol atmayı sürdürecektir. Şimdi önümüzdeki Juventus maçına bakmamız gerekiyor" diye konuştu.

- "Terim'in ayrılması kolay olmadı"

Taffarel, Fatih Terim'le yolların ayrılması konusunda yöneltilen bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Fatih Terim'in Galatasaray tarihindeki yeri ve önemi belli. Çok sayıda başarı kazandı ve son iki sezonda bunlara yenilerini ekledi. Tabii ki onun ayrılması çok kolay olmadı. Hocamızla takımdaki herkesin arasında özel bir bağ vardı. Ancak bizim de bir şekilde maça odaklanmamız gerekiyordu. Sürekli oyuncularımızla konuşarak onları motive etmeye çalıştık. İyi oynayan bir takım vardı. Hocamızın ayrılması mutlaka bizi etkiledi ama kaçan golleri buna bağlamamak lazım. Kötü oynayan bir Galatasaray olduğunu düşünmüyorum."

- "Terim, kalmamızı istedi"

Tecrübeli bir kaleci antrenörü olmamasına karşın Fatih Terim'in kendisine güvenerek, çok sevdiği Galatasaray'a geri getirdiğini aktaran ve kendisine teşekkür eden Taffarel, "Yarın ne olacağı sadece benim için değil, Hasan Şaş hoca ve Ümit Davala hoca için de belirsiz. Hepimiz Fatih Terim hocayla konuştuk. Takımın yalnız bırakılmamasını, kalmamızı istedi. Bugün takımın başında biz vardık. Yarın belki başka bir hoca ekibiyle gelir. Alınacak her karara saygılıyız. Takımı sahipsiz bırakmamak için, Fatih Terim'den de aldığımız talimatla buradayız" şeklinde konuştu.

- "Terim bize tüm programı bıraktı"

Maçtan önce Fatih Terim'le bir görüşmeleri olup olmadığı yönündeki soru üzerine Taffarel, "Maçtan önce hocamızla konuşmamız olmadı. Ancak o kararın alındığı, ayrıldığı gün bile antrenman programını, Çaykur Rizespor karşısında nasıl oynamamız gerektiğiyle ilgili birçok şey bıraktı. Terim, ayrıldığı gün bile Çaykur Rizespor maçını nasıl oynamamız gerektiğini düşünen bir Galatasaraylı. Tüm bunları bize söylemişti. Onun olmasıyla tabii ki aynı değil ama biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık" yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:37

İLGİLİ HABERLER