Gündem
  • 21.1.2022 15:40

Trafik kazasında koca ilçe yok oldu

Trafik kazası felakete yol açtı: Bir şehir resmen yok oldu!

Gana'nın Western vilayetinde korkunç bir kaza meydana geldi. Madencilikte kullanılacak patlayıcıları taşıyan araç ile motosikletin çarpışması sonucu büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi ile etraftaki yapılar yerle bir olurken bölgede büyük bir krater oluştu. Patlamanın ardından ordu harekete geçti.

Explosion in Ghana: Many feared dead as vehicle carrying explosives collide  with motorcycle in Apiate Bogoso | Kanyi Daily News

Batı Afrika ülkesi Gana'da patlayıcı yüklü bir araç motosikletle çarpıştı. Yaşanan trafik kazasının ardından büyük bir patlama meydana geldi. Etraftaki yapıların yerle bir olduğu patlamada bölgede devasa bir çukur oluştu.Gana Polis Hizmetlerinden yapılan açıklamada, Western vilayetinin Bogoso-Bawdie kara yolunda, madende kullanılacak patlayıcıları taşıyan aracın karşı istikametten gelen motosikletle çarpışması sonucu "büyük patlama" meydana geldiği belirtildi.

Gas explosion at SSNIT Premier Tower won't disrupt business - Management |  News Ghana

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Patlamada 17 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin ise yaralandığı açıklandı.Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, büyük bir alandaki yapıların yerle bir olduğu görülüyor.

Lagos Pipeline Fire Kill Mother and Child, Burn 27 Vehicles - Oriental News  Nigeria

KRATER OLUŞTU

Aynı görüntülerde büyük bir patlama kraterinin oluştuğu da anlaşılıyor.Gana Prestea Huni-Valley Belediye Başkanı Isaac Dasmani yaptığı açıklamada, "Hastanelerden aldığım verilere göre olayda 17 kişi hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.Yetkililer ayrıca patlamada 59 kişinin yaralandığını belirtirken, polis yaralıların hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

BREAKING : Pipeline Explosion At Ijegun (fire Junction) Igando-ikotun Local  Coun - Crime - Nigeria

ORDU HAREKETE GEÇTİ

Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo, ordunun ve Gana Afet Yönetim Dairesinin durumu kontrol altına almaya yardımcı olmak için acil durum çalışmalarında görevlendirildiğini açıkladı. Ayrıca ordunun durumun kontrolü için harekete geçirildiğini söyledi.

At Least 17 People Were Killed And 500 Houses Damaged In A Truck-motorcycle  Collision In Ghana. - Olx Praca

"GERÇEKTEN ÜZÜCÜ, TALİHSİZ VE TRAJİK BİR OLAY"

Addo, patlama ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gerçekten üzücü, talihsiz ve trajik bir olay" dedi.

At Least 17 People Were Killed And 500 Houses Damaged In A Truck-motorcycle  Collision In Ghana. - Olx Praca

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Polis, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve vatandaşlara bölgeden uzaklaşmaları gerektiğini bildirildi.

Bogoso explosion: Ghana authorities say 17 pipo die and 60 injure for  incident near di mining town - BBC News Pidgin

OKUL VE KİLİSELERİ AÇMA ÇAĞRISI

Bölge yakınındaki kasabalara patlamada evleri yıkılanlar için okul ve kiliselerini açma çağrısında bulundu.Gana'da 2015 yılında başkent Akra'da bir gaz patlaması yaşanmış, olayda 150'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.Geçtiğimiz ekim ayında ise yine Akra'da bir gaz patlamasında en az 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2022 16:03

İLGİLİ HABERLER